Beşiktaş’ın transfer politikası politikasızlık üzerine kurulu. Neyin ne olduğunu anlayan varsa parmak kaldırsın. Görüyorsunuz stoper de stoper diye çalmadık kapı bırakmıyorlar. Oysa Celal Kolot yöneticiyken Juventus’tan Nicola Legrottaglie’yla 2 milyon 650 bin Euro bonservis bedeline anlaşmıştı.
Üç yıllık sözleşme karşılığı futbolcuya ilk yıl için 1.5, ikinci yıl için 1.6, üçüncü yıl için de 1.7 milyon Euro ödenecekti.
Anlaşmalar karşılıklı fakslarla imzalandı. Juventus’tan Moggi, Beşiktaş’tan da Ertunç Soğancıoğlu ve Kenan Öner’in imzaları vardı.
Ama son anda transfer olmadı. Nedeni de Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın “İstemem” demesiydi. Gerekçesi de ilginçti: “Geçen sezon fazla oynamamış. Ben gerekirse yedek bırakabileceğim oyuncu isterim. Juventus’tan gelen oyuncuyu yedek bırakamam.”
Başkan da bunun üzerine anlaşma sağlanmasına rağmen transferi veto etti, o Nicola Legrottaglie bu sezon 19 maçın 16’sında oynadı, stoper oynamasına rağmen 2 de gol attı. Santrfor olayına gelince...
Yine o dönemde santrfor için anlaşılan isim İngiliz Carlton Cole’du. Yöneticiler bonservisini 1 milyon paunda almak için Chelsea ile anlaştı. Kendisi de yılda 1 milyon Euro olmak üzere 3 yıllık anlaşmaya “Evet” dedi. Ancak onu da Ertuğrul Sağlam istemedi. Yerine önce Arjantin’den Higuain’i aldı, sonra da Holosko’yu. Holosko için 5 milyon Euro’nun yanı sıra Koray ve Burak da verildi. Cole da Westham’a transfer oldu, şimdi orada oynuyor. Bu sezon 17 maçta oynayıp, 3 gol attı.
İşte Beşiktaş’taki transfer politikası. Yorum sizin.
İşte hocanın düşünçelerinin çapı.Eğer bu çapı genişletemezse Beşiktaş'ın hali içler acısı olacak,vuslat başka bahara kalacak.Haydi Ertuğrul yanılt bizi.
__________________ SADECE ADAM GİBİ ADAM DEĞİL, BİRAZ DA TEKNİK ADAM İSTİYORUM. ACABA ÇOK ŞEY Mİ İSTİYORUM. HERKES FANİ, BEŞİKTAŞ'IM BAKİ. |