Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2008, 00:24   #1
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş seyircisiz oynasin !

Nilay Yilmaz'in 23.01.2008'deki yazisindan...

Beşiktaş futbol takımı bu sezon üçüncü kez iki farklı mağlubiyetten maç çevirmenin zevkini yaşadı. Her ne kadar maçı çevirene kadar bu pek zevkli bir süreç olmasa da sonuç itibariyle ligimizin geriden gelip maç çevirme konusunda ihtisas sahibi takımlarından biri oldu Beşiktaş.
Benim neyim eksik ki ben de her futbol yazarı gibi sahadaki maçı öncelleriyle kıyaslar, ortaya futbol hafızamla ilgili bir takım veriler dökebilirim. Böyle bir yazı girizgahını epeydir planlıyordum, muradıma erdim. Artık ben de bir futbol yazarı sayılabilirim sanırım.
Beşiktaş diyorduk; hafta sonu ligin dibine demir atmış Kasımpaşa'yla oynarken tribündeki taraftarı da galibiyetten emin, desteğini esirgemeksizin takımını iteklemeye çalıştı. Bilindik Çarşı performanslarının altında kalan bir performans sergilense de Beşiktaş'ın geride olduğu anlarda, takıma yönelik tek bir olumsuz tepki duymadık.
Mehmet Demirkol, Beşiktaş-Kasımpaşaspor maç yazısını tribünlere ayırarak demiş ki; "Türkiye her ne şartta olursa olsun, tribünleri dolduran Beşiktaş seyircisine teşekkür etmeli. Bu ülkede çok az oluyor bu."
Öyleyse benim derdim ne? Niye böyle bir başlık attım ki yazıma?
Hakemlikten doğma, futboldan olma, birinin ak dediğine diğeri kara diyen, ardışık program günlerini takip eden iki güzide futbol yorumcumuz geçtiğimiz haftanın başında hiç olmamış bir şeyi, bir ilki gerçekleştirdiler ve bir konuda aynı fikre vardırlar. Yetmezmiş gibi bunu da dillendirdiler.

Bu ikiliye dikkat!
Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu'ndan bahsediyorum. Üç büyüklerin fikstür avantajından bahsederken bu iki futbol uleması Beşiktaş'ın deplasmanda daha rahat oynadığından ve içerde maç kaybettiğinden bahsedip seyircinin Beşiktaş'ı olumsuz etkilediğini belirtti.
Maraton programında Toroğlu "Beşiktaş seyircisiz oynamalı kendi sahasında! En büyük rakipleri kendi seyircileri" derken, Çakar da ertesi gün soru cümlesiyle biten cümlesinde şöyle diyordu. "Keşke Beşiktaş seyircisi hiç maça gelmese, 3-5 bin kişi gelse, yaşlı-başlı Beşiktaşlılar... Aslında Beşiktaş seyircisi inanılmaz enerjik bir seyirci ama enerjisi çoğu zaman Beşiktaş'ın aleyhine oluyor. Bunu da sonuçlardan görüyoruz. Doğru mu?"
Bilmiyorum ki doğru mu? Sizin için, "Aykırı gözükmek için yapıyorlar bunları, aslında o kadar da enteresan tipler değillerdir" diyorlar. Doğru mu?
Futbolun övülecek ve eleştirilecek yanlarından biri de seyirciye oynanması, seyirciyle oynanmasıdır. Bütün o finansal gücünü de buradan alır. Naklen yayın için akla hayale gelmez paraların ödenmesinin sebebi işte tam da dolu tribünlere oynanan maçlardır. Hatta ben burada yazıyorsam ve okunuyorsam eğer, tribünlerde seyirci var diyedir. Övgülerden yere göğe sığdıramadığımız Roberto Carlos transferi, boş tribünler söz konusuysa neye yarar ki?

Sevinç, hüzün
Çakar ve Toroğlu'nun bunları buyurduğu hafta İngiltere'de Manchester City ve Manchester United maçlarına toplam 120 bin taraftar gelmiş. Yani bizim Süper Ligimizin o hafta topladığı toplam taraftarın iki katı.
Erman Toroğlu'nun program partneri Şansal Büyüka TSYD seminerinde, "Futbolun markasını kirlettik. Artık ilk 100 program arasına futbol programları giremiyor. Roberto Carlos gibi bir dünya starı Kayseri'ye maça geliyor tribünlerin dörtte üçü boş... Bunda hepimizin payı var ama artık Lig TV olarak yeni kararlar aldık ve bunları bütün baskılara rağmen uygulamak için gerekli desteği aldık" derken Toroğlu "Beşiktaş seyircisiz oynamalı" diyorsa ya spekülatif olup dikkat çekme kaygısı vardır ya da alınan kararların pek bir hükmü yoktur.
Hafta sonu Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 4-2 yendi. Tribünler doluydu. Hava soğuktu. Maç öncesinde bir çoğumuzun aklına gelmeyen Samsun'da kaybettiğimiz futbolcular tribünlerin aklına gelmişti. Maçın başında yenen gol bile tribünlerin moralini bozamadı. Yine neşeli, yine biraz asi ve yine yaratıcıydı İnönü. Yani her şey bildiğimiz gibi her şey kaldığımız yerden devam ediyordu.
Beşiktaş seyircisiz oynasın! İyi güzel de o zaman futbol programları yorumcusuz, maçlar da topsuz oynansın!


Keske daha cok duysak sesini...

not:AlInTıDıR...
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla