Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2008, 14:59   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rafael Nadal şokta...

AVUSTRALYA'DA TSONGA MUCİZESİ!

Profesyonel tenis kariyerinde beşinci kez bir grand slam turnuvasına katılan Fransız Jo-Wilfried Tsonga Avustralya Açık Tek Erkekler Yarı Finali'nde güçlü rakibi İspanyol Rafael Nadal karşısında yeni bir sürprize imza attı. 6-2 6-3 ve 6-2'lik setlerle finalist olan Tsonga rakibini beklemeye başladı.


Jo-Wilfried Tsonga - Rafael Nadal (2): 3-0 (6-2 6-3 6-2)

Tsonga rüzgarı!..
Profesyonel tenis kariyerinde katıldığı beşinci büyük turnuvada ilk kez yarı finale ulaşan dünyanın 43 numarası Fransız Jo-Wilfiried Tsonga güçlü İspanyol rakibi karşısında ilk sete fırtına gibi girdi ve bu turnuvada geldiği noktanın tesadüf olmadığını kanıtlayan bir performansla 6-2'lik bir skorla 1-0 öne geçti.

Nadal şokta!..
Dünyanın 2 numarası, toprak zeminin kralı İspanyol Rafael Nadal Fransız rakibi karşısında ikinci sette de tutunamadı. Genel olarak rakiplerine oranla daha atak bir oyun yapısı sergileyen Nadal bu sette de atağa kalkma fırsatı bulamadı, çoğunlukla rakibinin ataklarını savunmak zorunda kaldı. Tsonga 6-3 kazandığı ikinci set sonunda mücadelede 2-0 öne geçti.

Tsonga geri dönüşe izin vermedi!..
Taraftarın beklentisi üçüncü sete kadar bir varlık gösterememiş olmasına rağmen İspanyol tenisçinin rakibi karşısında bir geri dönüşe imza atacağı yönündeydi. Fransız raket rakibine bu şansı tanımadı ve 6-2 kazandığı sette attığı acele finalist oldu.

Profesyolnel tenis kariyerinde ilk kez bir grand slam finaline ulaşan Fransız Jo-Wilfried Tsonga Pazar günü Avustralya Açık 2008 Tek Erkekler Finali'nde Novak Djokovic (3) - Roger Federer (1) maçının galibiyle karşılaşacak.

Turnuvanın sürprizi Tsonga maç sonrası yaptığı açıklamada, sonucun kendisi için inanılmaz olduğunu belirterek, ''Bugün beni hiçbir şey durduramadı. Ne diyebilirim ki... Ailem, sonucun onlar için de rüya olduğunu söylüyor. Fransa'da herkes mutlu. Final karşılaşmasında elimden gelenin en iyisini yapacağım'' diye konuştu.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline