Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-01-2008, 21:53   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
beklenen final:İvanoviç - Sharapova

Toplam 20.6 milyon dolar ödüllü 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda finalin adı belli oldu. Sezonun ilk Grand Slam'inde 11. gün oynanan maçların ardından 5 numaralı seri başı Rus Maria Sharapova ile 4 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, finale yükseldiler.

Geçen senenin finalisti Sharapova, yarı finalde karşılaştığı turnuvanın 3 numaralı seri başı Sırp Jelena Jankovic'i zorlanmadan 2-0 mağlup ederek finale yükselen ilk isim oldu.

Rus raket, 1 saat 18 dakika sonunda rakibini 6-3 ve 6-1'lik setlerle geçerek kariyerinin 4. Grand Slam finaline yükseldi. Daha önce final oynadığı Wimbledon ve Amerika Açık'ı kazanan Sharapova, geçen sezon bu turnuvanın finalinde Serena Williams'a yenilmişti.

Sharapova ile Ivanovic arasında yapılacak final mücadelesi cumartesi günü sabaha karşı 04.30'ta oynanacak. Sharapova ile Ivanovic arasında daha önce oynanan 4 karşılaşmada ise iki tenisçi de ikişer galibiyet elde etti. İki raket bir Grand Slam'de ilk kez geçen sene Fransa Açık'ın yarı finalinde karşılaşmış ve Ivanovic rakibini 2-0 yenerek finale yükselmişti.

İnsanın kariyerinde iyi ve kötü anlarının bulunduğunu ifade eden Rus tenisçi, maç sonrası, ''Kafanızda ne yapmak istediğinize dair her zaman bir plan vardır. Ancak bazen işler istediğiniz gibi gitmez. Turnuvanın başından itibaren, bir önceki oyundan daha iyiye gitmeyi amaçlarsınız'' açıklamasını yaptı.

FİNALE NASIL GELDİ
1. Tur - Jelena Kostanic Tosic: 6-4, 6-3
2. Tur - Lindsay Davenport: 6-1, 6-3
3. Tur - Elena Vesnina: 6-3, 6-0
4. Tur - Elena Dementieva (11): 6-2, 6-0
Çeyrek final: Justine Henin (1): 6-4, 6-0
Yarı final: Jelena Jankovic (3): 6-3, 6-1

Click the image to open in full size.

IVANOVIC AVUSTRALYA'DA İLK KEZ
4 numaralı seri başı Sırp Ana Ivanovic, turnuvanın 9 numarası Slovak Daniel Hantuchova'yı, 2 saat 10 dakika süren üç set sonunda eleyerek finale yükseldi.

20 yaşındaki Ivanovic, ilk seti oyun alamadan 6-0 kaybetti. Sırp raket, ikinci seti 6-3 kazanarak maçı final setine taşıdı. Kazandığı moralle final setini de 6-4 alan Ivanovic, mücadeleden 2-1 galip ayrılarak Avustralya Açık'ta ilk kez finale yükseldi.

Kariyerinde Grand Slam şampiyonluğu bulunmayan Ivanovic, geçen sene final oynadığı Roland Garros'ta Belçikalı Justine Henin'e yenilmişti.

Sırtındaki sakatlığa rağmen mücadeleyi elden bırakmayan Jankovic, maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Oyundan çekilmeyi düşündüm, ancak bu, seyircilere haksızlık olurdu. Yarı finalde oynuyordum, maçı nasıl bitiririm diye düşünerek oynadım'' dedi.



FİNALE NASIL GELDİ
1. Tur - Sorana Cirstea: 7-5, 6-3
2. Tur - Tathiana Garbin: 6-0, 6-3
3. Tur - Katarina Srebotnik (28): 6-3 6-4
3. Tur - Caroline Wozniacki: 6-1, 7-6
Çeyrek final - Venus Williams (8): 7-6, 6-4
Yarı final - Daniela Hantuchova (9): 0-6, 6-3


İVANOVİÇ'e kupa yakışır...
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline