Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-01-2008, 06:54   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Holosko fiyatına Avrupa’da kupa

Beşiktaş Cola Turka, her şeyin para ile olmadığını ispatlıyor


Slovak golcünün bonservis ve ücreti ile Kartal’a maliyeti yaklaşık 7 milyon dolar... Oysa Antrenör Ergin Ataman, 4-4.5 milyon dolarlık bir bütçeyle basketbol takımını ULEB Kupası şampiyonluğuna koşturuyor. Hem de 10’da 10 yaparak!


BEŞİKTAŞ Cola Turka, potada bu sezon inanılmaz işler başarıyor... Orta karar bir futbolcunun maliyeti kadar bile olmayan bütçesiyle Beko Basketbol Ligi’nde zirve için savaşırken, asıl önemlisi, Avrupa’da rekor üstüne rekor kırıyor. Bu sezon ULEB Kupası’nda grupta yaptığı 10 maçı da kazanan ilk takım olarak tarihe geçen Siyah-Beyazlılar’ın antrenörü Ergin Ataman ve yardımcısı Ufuk Sarıca ile bu işin sırrını konuştuk...

- Bütçeniz ne kadar?

- 4-4.5 milyon dolar civarında...

- Bu bütçe Avrupa’da başarı için yeterli diyebilir miyiz?

- ULEB Kupası’ndan ne beklediğinize bağlı...

- Şampiyonluk hedefliyorsunuz, ULEB’in yenilgisiz tek takımısınız... Ama Joventut Badalona, Dinamo Moskova, Girona, Khimki gibi takımlarından yanında çok küçük bir bütçeniz var.

- Dinamo’nun bütçesi 17 milyon dolar. Örneğin Türkiye’de de Fenerbahçe Ülker’in bütçesi Dinamo Moskova’ya yakın. Ama tabi ki her şey bütçe değil!.. İdeal bir bütçemiz var diyebilirim. Öyle 10 milyon dolara filan ihtiyacımız yok.

- Peki; Beşiktaş ‘Cola Turka’ değil de Beşiktaş olsa, bu görevi kabul eder miydiniz?

- Bütçesi böyle olduktan olsa, kabul ederdim. Basketbolun son dönemde yeniden bu kadar popüler olmasının nedeni, Ülker’in üç büyüklere yaptığı sponsorluklar. Benim de Türkiye’ye geri dönmemde, bu sponsorluklar etken oldu.

- Aydın Örs’ü geçme gibi ayrı bir hedefiniz de var mı?

- Avrupa’da bir ismim var. Bir Saporta Kupası kazanmışım; belki de bundan daha önemlisi, Euroleague’de iki kez Final Four görmüşüm. Benim Avrupa’da bir kupa daha kazanmam, kariyerim için önemli tabi. Artı, şimdi bir Türk takımıyla kazanma şansım var. Bu da önemli. Ama hiçbir zaman ‘Aydın Örs’ü geçeyim’ diye bir düşüncem olmadı. Zaten o bir duayen.

- Türkiye’de de hedefiniz şampiyonluk... Yarış nasıl geçiyor?

- 5 takım yarışta... Play-off’a iyi bir yerde giren ve play-off’ta formda, sıkıntısız olan, şampiyon olur.

- Belli hedeflere ulaşınca, yeniden Avrupa düşünceniz var mı?

- Bu sene Beşiktaş ile ULEB Kupası’nda şampiyonluğa oynuyoruz. İnşallah bu sezon Türkiye Şampiyonu oluruz, önümüzdeki sezon aynı hedeflerle Euroleague’de Final Four için oynarız. Beşiktaş’ta mutluyum. Artık Avrupa kompleksim yok!.. Eskiden vardı; ‘Biz neden Avrupa’da antrenörlük yapamıyoruz’ diye... Gittim, İtalya’da iki büyük takımda çalıştım, başarılı oldum. Yine çok büyük bir teklif gelirse, gidebilirim.

- Takımdan, özellikle de yabancılardan memnun musunuz?

- Memnunum. Sadece Apodaca’dan tam istediğimiz verimi henüz almış değiliz. Vasatın üzerinde oynadığı her maçı rahat kazandık. İyi oynarsa, koymuş olduğumuz hedeflerde onun da rolü var.’

- Futbolda üç büyükler arasında fair-play dışına çıkan gergin rekabet basketbolu nasıl etkiliyor?

- Rekabet kaliteyi getirir. Basketbol da doğal olarak bu rekabetten etkileniyor. İşin aslına bakarsanız, gerginlikler bu işin senaryosu; tuzu biberi...

- Fener ve G.Saray’a ekstra motivasyonla mı hazırlanıyorsunuz?

- Hayır; ama kulüp, camia bu maçlara ekstra motive oluyor. Bu da takıma yansıyor.

- Ufuk Sarıca nasıl bir yardımcı antrenör?

- (Gülerek) Çok kötü!..

- Gözü kapalı takımı emanet eder misiniz?

- Tabi ederim. Zaten öyle olmasa birlikte çalışmam. Geleceği olmayan birisi, benim yardımcı antrenörlüğümü yapamaz!.

- Son olarak milli takımı sorayım... Sürekli ‘Mehmet Okur ve Hidayet olmalı mı olmamalı mı’ tartışması yapılıyor.

- Bazı sorunlar olduğu ortada... Ama elinizde Mehmet ve Hidayet varsa, tabi ki kullanacaksınız. Sisteminizi ona göre yapacaksınız.

- Başkan Demirören bir basketbol yöneticisi olarak nasıl?

- Tabii ki basketbola futbol kadar yakın değil. Belki basketbolu teknik olarak bilmiyor ama, işin yöneticilik kısmında çok deneyimli. İyi bir takımın nasıl oluşacağını biliyor ve bize güveniyor...


Euroleague’de 2 Final Four


Ergin Ataman, 1966’da İstanbul’da doğdu. Basketbolla 1978’de Eczacıbaşı’nda tanıştı. Eczacıbaşı altyapısında antrenörlüğe başladıktan sonra, Türkiye’de Efes Pilsen, Türk Telekom, Karşıyaka ve Ülker, İtalya’da da Montepaschi Siena ve Climamio Bologna’yı çalıştırdı. A Milli Takım’da da yardımcı antrenörlük yaptı. Siena ile Saporta Kupası’nı kazandı; Efes Pilsen ve Siena ile Euroleague’de Final Four gördü.


‘Ataman’a inancım tam’


- Ufuk... Çok başarılı bir oyunculuk kariyerin var... Şimdi sıra antrenörlüğe mi geldi?

- Ergin Ataman, kariyeri, hedefleri olan bir antrenör. Bilgisine, çalışmasına inancım var. Onunla çalışanlar, daha sonra hep ‘isim’ oldular. Oktay Mahmuti, Murat Özyer gibi... Ben de ileride Avrupa’da görev almak istiyorum. Sezon başında ‘Benimle çalışır mısın?’ dedi, düşünmeden kabul ettim.

Röportaj: Devrim DEMİREL
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline