Terim'in maaşı Gül'ün 8,5 Erdoğan'ın 15 katı 
 28 Ocak  2008      
Milli  Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün  maaşının 8.5, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın maaşının ise 15 katı. Terim'in maaşı,  asgari ücretin de 311 katına denk geliyor.  
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Meclis'te gündemdışı  konuşmalara da neden olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in  maaşının, 135 bin 595 YTL olduğunu bildirdi. 
Terim, maaşı 16 bin 146 YTL  olan Cumhurbaşkanın 
Abdullah  Gül'den 8.5, 9 bin YTL maaşı olan  Başbakan 
Tayyip Erdoğan'dan ise tam 15 kat daha fazla maaş alıyor.  Terim'in maaşı, 436 YTL olan net asgari ücretin ise 311 katına denk geliyor.    
ÖNERGEYİ YANITLADI 

Başesgioğlu,  milletvekillerinin, futbol federasyonu ve Terim'in maaşıyla ilgili soruları  yanıtladı. Başesgioğlu, Terim'e "huzur hakkı" ödenmediğini, ancak aylık olarak  135 bin 595 YTL ödendiğini belirterek, şu bilgileri verdi:    
LİGLERE VERİLEN PAY 

Futbol Federasyonu'nun, 107  milyon 354 bin 900 YTL gelirinden süper lige 4 milyon 500 bin YTL, 1. lige 1  milyon 150 bin YTL, 2. lige 1 milyon 600 bin YTL, 3. lige 1 milyon 8 bin 500 YTL  olmak üzere kulüplere toplam 8 milyon 258 bin 500 YTL tesis yardımı yapıldı.    
ASLAN PAYI AMATÖR LİGE 

Birinci, ikinci ve  üçüncü lig klüplerinin hakem, gözlemci ve temsilci giderleri toplamı olarak 9  milyon 286 bin 407 YTL federasyonca karşılandı. Federasyonun elde ettiği  gelirlerinden, amatör futbolun giderleri olarak 2006-2007 sezonu için 13 milyon  81 bin 642 YTL harcandı.   
5 YILDAN FAZLA GÖREV YAPANLAR  

FİFA ve UEFA icra kurulları ve komisyonlarında 5 yıldan fazla  görev yapan Türk vatandaşları Şenes Erzik, Necdet Çobanlı, Süheyl Önen, Mehmet  Binnet, Selami Özdemir, Metin Kazancıoğlu. 5 yıldan az görev yapanlar ise Haluk  Ulusoy, Lütfi Arıboğan ve Kemal Kapulluoğlu.  
 Kutu/
 Meclis'te tartışıldı
 Terim'in maaşını son olarak Meclis Genel Kurulu'nda 
Default PLESK Page Muş  Milletvekili Sırrı Sakık gündeme getirmişti. Sakık, "Araştırdım, 132-137 YTL  maaş alıyormuş" demişti. 
CHP'lilerin,  "Terim büyük adam" demesi üzerine de Sakık, "Sayın Cumhurbaşkanı da Genelkurmay  Başkanı da Başbakan da büyük adam. Terim'in bir ayda aldığı parayı bir yılda  alıyorlar" karşılığını vermişti. 
Sakık'ın, "Emek cephesinden geldiği iddia  edilen sosyal demokratlar nerede?" diye 
CHP sıralarına  seslenince, 
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Yanlış konuşuyorsun, her  şeyi istismar ediyorsun" diye tepki göstermişti. Sakık, Ergin'e, "Niye  bağırıyorsun? Ben doğruları konuşuyorum, damarınıza, bam telinize basıyorum"  karşılığını vermişti.