Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2008, 15:52   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ayhan Bermek: Şeffaflık için geliyorum

Kanal a spor Müdürü Murat Çimen'in sunduğu Sporvizyon'da, Türk futbolunun geleceği masaya yatırılırken; 14-15 Şubat tarihlerinde yapılacak futbol federasyonu başkanlık seçiminde adaylığını açıklayan Ayhan Bermek çarpıcı açıklamalarda bulundu..

Türk futboluna güvensizlik ortamının hakim olduğunu belirten Ayhan Bermek; ''Şeffaf olmayan yerde bu hep olacak'' dedi ve sihirli kelimenin şeffaflık olduğunu ifade etti. Bermek, Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir çatı olduğunu belirtirken ''Bu çatının altında kulüpler, antrenörler, futbolcular ve hakemler vardır. Futbol Federasyonu bu olguların otorite boşluğu bırakmayacak şekilde takipçisi, yönlendiricisi ve denetleyicisi olacaktır'' dedi.

-''BEN ŞEFFAF BİR ADAMIM''-
Türk futbolundaki gerçeklerin dile getirilmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirten Bermek ''Ben şeffaf yönetime kendi dünyamı açıklamaktan başlıyorum. Kafalarda bir şey kalmasın. Ben buyum. Ben futbolun geleceğinde hoşgörü yatan, eğitim yatan, dünya ile rekabette AR-GE yi ön plana alan, hukukun üstünlüğünü kesin tanıyan, adalet ilkelerini yerine getirecek olan bir adamım'' ifadesini kullandı.

-''KULÜPÇÜLÜĞÜ KALDIRMAK, BÖLGECİLİĞİ VE HEMŞEHRİLİĞİ YOK ETMEK İÇİN VARIM''-
2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanılmasının Türk futbolunun zor günler geçirmesini önlediğini belirten Ayhan Bermek, mevcut federasyonu ve milli takımı tebrik etti. Bermek ayrıca, temiz futbola adım atılması gerektiğini vurgularken, futbolda kulüpçülüğü ve hemşehriliği yok etmek için aday olduğunu açıkladı. Bermek şöyle konuştu:
''Futbolun geleceğine, temiz futbola hep beraber adım atmak zorunluluğu var. Bir milat oluyor; yeni bir kanun, yeni bir seçim dönemi başlıyor. Yeni bir sayfa açmalı. Türk futbolunda ayrılıkları ortadan kaldırarak birlikte hareket etme dönemi oluyor. Futbolun bütün kesimini kavramamız gerekiyor. Ben kulüpçülüğü kaldırmak için, bölgeciliği ve hemşehriliği yok etmek için varım.''
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla