Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2008, 16:16   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kar yolları kapadı...

Kar nedeniyle Tunceli, Sivas ve Aksaray’a ulaşılamıyor. Aksaray’da da bir yolcu otobüsü mahsur kaldı. Ülke genelinde 5 bine yakın köy yolu ulaşıma kapandı.

Click the image to open in full size.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, soğuk hava, fırtına ve tipi nedeniyle bazı kara yolları ile binlerce köy yolu ulaşıma kapandı; hava ve kara yollarında ulaşım aksadı, karbonmonoksit gazında çok sayıda kişi zehirlendi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sakarya’da 23, Samsun’da 164, Sinop’ta 35, Ordu’da 78, Amasya’da 35, Artvin’da 95, Niğde’de 50, Adana’nın Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerinde 42, Malatya’da 326, Bilecik’te 134, Düzce’de 110, Erzurum’da 762, Erzincan’da 455, Muş’ta 300, Tunceli’de 275, Kars’ta 259, Bingöl’de 263, Ardahan’da 180 ve Iğdır’da 12, Nevşehir’de 110, Çankırı’da 95, Kırşehir’de 233, Karaman’da 143 köy ve belde, Kayseri’de 320 olmak üzere 4 bin 499 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu arada, bazı yerleşim birimlerinde telefon ve elektrikte kesintiler yaşandı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıları sıfırın altında olmak üzere Iğdır’da 10, Kars’ta 9, Ardahan’da 6, Erzurum’da 5 ve Erzincan’da 2 derece olarak ölçüldü. Kar kalınlıkları Erzurum’da 15, Kars’ta 33, Ardahan’da 30, Erzincan’da 10, Iğdır’da 2 santimetre olarak ölçüldü.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan Nazik Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.
İstanbul’a kar geç geldi


Alanya ve Antalya’ya kar yağdı


YOLCU OTOBÜSLERİNE ULAŞILAMIYOR
Sivas’tan Antalya’ya gelen yolcu otobüsü, 1839 rakımlı Alacabel mevkisinde buzlanma nedeniyle sabaha karşı kaydı. 55 yolcusuyla yolda mahsur kalan otobüsü kurtarmak amacıyla ekipler, çalışmalarını sürdürüyorlar.

Buzlanmanın tehlike yaratması üzerine Akseki-Seydişehir kara yolu, geçici bir süre trafiğe kapatıldı.

Aksaray Valisi Sebati Buyuran, tipi nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra düştüğü Aksaray-Ankara ve Aksaray-Nevşehir karayollarının halen ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Aksaray-Nevşehir karayolunun 21. kilometresinde mahsur kalan otobüse ulaşmaya çalıştıklarını bildiren Buyuran, ancak yoğun tipinin şu aşamada kurtarma çalışmalarına engel olduğunu belirtti.

ÇIĞDA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI
Erzincan-Erzurum kara yolunun 47 ile 50. kilometreleri arasındaki 4 noktaya çığ düştü. Söz konusu bölgede bir otomobil kısmen çığ altında kaldı. Onlarca aracın yolda kaldığı bölgede, Karayolları ekipleri, 7 saat süren çalışma sonucu yolu kontrollü şekilde ulaşıma açtılar.

Tunceli-Pülümür yolunun 3 ayrı bölgesinde çığ meydana geldi. Çığ nedeniyle Tunceli-Pülümür bağlantılı Erzincan kara yolu ulaşıma kapandı. Bu arada, Tunceli-Ovacık yolunda ise kar kayması nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Tunceli Valisi Mustafa Yaman, kara yollarında çığ ve kar düşmesi sonucu mahsur kalanlardan 25’inin Tunceli’ye gelmek için yola çıktığını, 16 kişinin ise jandarma karakolunda misafir edildiğini söyledi. Muş-Kulp karayolu, Kozma Dağı mevkisinde çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.

İKİ KİŞİ SOBA KURBANI
Kayseri’de Barbaros Mahallesi’nde yaşayan Rukiye Koçyiğit ve Develi ilçesinde yaşayan Asiye Canıtez sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Kent genelinde sobadan zehirlenen yaklaşık 100 kişi de hastanelerde tedavi altına alındı.

Konya’da da çoğu çocuk 200 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

Sivas’ta da karbonmonoksit gazından zehirlendikleri anlaşılan 47 kişiden 26’sı çeşitli tedavi altına alındı.

ULAŞIM AKSIYOR
Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara kara yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olması üzerine, Kayseri-Sivas kara yolu ulaşıma kapandı. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden KKTC’ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Manisa Çevre ve Orman Müdürü Yahya Güngör, Spil Dağı Milli Parkı’na kar yağdığını, milli parka çıkmak isteyen vatandaşlara, araçlarına zincir takmalarını tavsiye ettiklerini söyledi. Antalya-Seydişehir yolu Alacabel mevkisinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Sivas’ta gece etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas’ı çevre illere bağlayan tüm yollar ulaşıma kapandı.

Aksaray’da şiddetli rüzgar ve tipi nedeniyle dün akşam saatlerinde ili Adana, Konya, Ankara ve Nevşehir’e bağlayan kara yolları ulaşıma kapandı. Konya’da tramvay seferleri aksadı.

Mersin’in Çamlıyayla ilçesindeki kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Artvin’i Ardahan’a bağlayan 2640 rakımlı Sahara Geçidi ulaşıma kapandı. Atatürk yolunun Yozgat-Kayseri bölümünde, tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

FIRTINA
Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle Akçakoca sahilinde dalga boyu 4 metreye ulaştı. Zaman zaman hızı 70 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle, özellikle balıkçılar zor anlar yaşadı. Zonguldak’ta, 2,5-4 metre yüksekliğindeki dalgalar, mendirekleri aştı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde hızı yer yer saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatı kaplamalarının yerinden çıkmasına, uydu antenlerinin sökülmesine neden oldu.

Muğla’da saatteki hızı 82,6 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bir ahır çöktü. Kent merkezinde 5 otomobil ve 2 kamyonet zarar gördü, otobüs durakları kullanılmaz hale geldi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL
Kayseri-İstanbul ve İstanbul-Kayseri uçak seferleri yapılamadı. Erkilet Havaalanı’ndaki kar yağışı ve tipi nedeniyle THY’nin bu sabah İstanbul’dan kalkacak 08.50 uçağı ile Kayseri’den kalkacak 10.55 uçağı karşılıklı olarak iptal edildi.

THY’nin İstanbul-Sivas uçak seferleri karşılıklı olarak, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Konya’da, dün gece 23.30 ve sabah 09.00’da İstanbul’dan kalkması gereken uçakların seferleri, İstanbul ve Konya’daki kar yağışı ve tipi nedeniyle yapılamadı.

ENGELLİLERE İZİN
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engellilere Gümüşhane ve Afyonkarahisar’da 2, Kayseri’de 3 gün idari izin verildi.

TURİZM MERKEZLERİNDE DURUM
Kar kalınlığı Erciyes Kayak Merkezi’nde 1,5 metreye ulaştı.

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığının 135 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Kocaeli’nin kış sporları merkezi Kartepe’de kar kalınlığı 1,5 metreyi aştı, 14 kayak pisti tipi nedeniyle kapandı.
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla