Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2008, 11:09   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hido adım adım All-Star'lığa !

Click the image to open in full size.
Hido adım adım All-Star'lığa !
NBA'deki "Bay son çeyrek" lakaplı temsilcimiz Hidayet Türkoğlu, muradına eriyor.
30 Ocak 2008 10:12
NBA’in süper starları Kevin Garnett, LeBron James, Chris Bosh ve Paul Pierce’i geçip NBA’de All Star olmak kolay değil. Ama Hidayet Türkoğlu için umutlar yarına kadar devam edecek. Mehmet Okur’dan sonra bir Türk basketbolcunun daha All Star seçilme aşamasına gelmesi bile başlı başına büyük bir başarı. Üstelik Hidayet Türkoğlu, All Star’ı bu sezonki muhteşem performansı ile hak etti. Son olarak süre biterken attığı üçlükle ligin en yüksek galibiyet oranına sahip takımı Boston Celtics’i deviren Hidayet, Doğu Konferansı’nda haftanın oyuncusu seçilerek rüştünü ispat etti. NBA’in resmi internet sitesinde dün Hidayet’in 500-600 oyuncu arasında haftanın en iyisi olduğu duyuruldu.

BATI’DA JEFFERSON

Orlando Magic’in haftayı 4 maçta 3 galibiyetle kapamasında 25.5 sayı ortalaması ile başrolü oynayan Hidayet Türkoğlu, Doğu Konfreransının en başarılı ismi olarak zirveye çıktı. Boston karşısında 27 sayı, 6 ribaunt, 3 asistle oynayan Hido, Memphis Grizzlies maçında 26 sayı, 4 ribaunt, 5 asist; kazanılan Detroit maçında 26 sayı, 5 ribaunt, 8 asist, kaybedilen Detroit maçında 23 sayı, 4 ribaunt, 3 asistle mücadele etti. Batı Konferansı’nda ise Minnesota Timberwolves’un forveti Al Jefferson haftanın oyuncusu seçildi. Kazanılan 4 maçın 3’ünde 28.8 sayı, 12.8 ribaunt ortalamaya çıkan ve 3 kez double-double yapan Jefferson Nets potasına 40 sayı atıp, 19 ribaunt aldı.

VERİMLİLİĞİ ÜST DÜZEYDİ

GÖSTERDİĞİ performanstan ve haftanın en iyi oyuncusu seçilmekten duyduğu mutluluğu dile getiren “Bay son çeyrek” lakaplı Hidayet, bu sezon Dwight Howard ile beraber takımı sırtlayan isim olarak göze çarpıyor. Özellikle başa baş giden maçlarda el yakan topların hemen hemen hepsini kullanan milli oyuncumuz, bu kritik atışların birçoğunda da isabet kaydetmeyi başardı. Hidayet bu sezon 19.3 sayı, 6 ribaund ve ve 4.2 asist ortalamayla oynuyor. Milli oyuncumuzun NBA’de tüm istatistiklerin hesaplanmasıyla ortaya çıkan verimlilik oranı ise + 18,83.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla