| Yardımcı Admin 
				 |  |  İbrahim Toraman: Şampiyon olabiliriz  |  |  
 Beşiktaş'ın milli futbolcusu İbrahim Toraman,  derbileri kazanmaları halinde ligde şampiyon olacakları iddiasında  bulundu
 İbrahim Toraman, BJK TV'ye yaptığı  açıklamada, sezon sonuna kadar zirvedeki 4 takımın yarıştan kopmayacağını  belirterek, ''Bu da derbi maçların önemini ortaya koyuyor. Beşiktaş tüm  derbilerini evinde oynayacak. Sivas ve Kayseri deplasmanlarından galip dönüp,  derbileri kazanırsak, bu sezon büyük olasılıkla şampiyonluk kupasını  kaldırırız'' dedi.
 Takım olarak başarılı olduklarını ifade eden İbrahim  Toraman, ''İyi sonuçlar alıyoruz ve her geçen hafta zirveye biraz daha  yaklaşıyoruz. Bu şekilde devam ederek şampiyon olacağımıza inanıyorum. Diğer  takımlara nazaran fikstür avantajımız var. Özellikle söylemek istiyorum, içimde  bir his var, mutlu sona biz ulaşacağız'' diye konuştu.

''BEŞİKTAŞ  ŞAMPİYON, SİVASSPOR İKİNCİ OLSUN''
 İbrahim Toraman, doğduğu şehir olan  Sivas'ın takımının bu sezon ligde başarılı bir performans sergilemesinin  kendisini mutlu ettiğini kaydederek, ''Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'ye mağlup  olmalarına üzüldüm. O maçın berabere tamamlanmasını dilerdim. Böylece daha büyük  bir avantaj yakalardık. Sivasspor'u tebrik etmek lazım. Anadolu'dan böylesine  başarılı bir takım çıkması çok güzel. Benim gönlümden geçen Beşiktaş'ın  şampiyon, Sivasspor'un ikinci olması. İnşallah böyle olur'' şeklinde  konuştu.

''BEŞİKTAŞ TARAFTARI TÜRKİYE'DE TEK''
 Ligin ikinci  yarısındaki önemli maçları evlerinde oynayacaklarını, bunun avantaj olduğunu  dile getiren İbrahim Toraman, şöyle devam etti:
 ''Rakiplerimiz üzerinde büyük  bir baskı kuran taraftarımızla bu maçları kazanacağımızı düşünüyorum. BJK İnönü  Stadı'nda taraftarın Beşiktaşlı futbolcular üzerinde baskı yarattığı söyleniyor.  Bu düşünceye kısmen katılıyorum. Taraftarımızın maç içindeki tepkileri, ister  istemez genç oyuncular üzerinde bir baskı oluşturabiliyor. Beşiktaş taraftarının  takımına sevgisi tartışılmaz. Türkiye'de tekler, ancak geriye düştüğümüz  maçlarda tribünlerden gelen homurtular, futbolculara kendine güvenini  kaybettiriyor ve gerçek kimliğini sahaya yansıtamamasına neden olabiliyor. Bu da  hataları beraberinde getiriyor. Biz takım olarak zorlukların altından kalkmasını  öğrendik. Ben takımın ikinci kaptanı olarak taraftarımızdan daha sabırlı  olmalarını rica ediyorum. Bu genç oyuncular için çok önemli.''

''YABANCI  BİR SAVUNMACI ALINIRSA ÜZERİMİZDEKİ BASKI AZALIR''
 İbrahim Toraman,  Türkiye'de en çok eleştirilen mevkinin savunma olduğuna dikkat çekerek, şöyle  konuştu:
 ''Biz Türkiye'nin en az gol yiyen, en iyi savunmalarından biriyiz.  Türk medyasında özellikle Türk savunmacılar üzerine daha çok gidiyor.  Eleştirilerden o kadar çok bunaldık ki 'Artık yabancı bir savunmacı alınsın da  üzerimizdeki baskı azalsın' demeye başladık. Bir savunma oyuncusu olarak  maçların yüzde 90'ında iyi oynarken, geri kalan yüzde 10'unda da kötü oynama  hakkına sahibiz, ancak her türlü zorluğu aşmak durumundayız. Ligin ikinci  yarısında oynadığımız maçlarda savunmamız çok eleştirildi. Neyse ki maçların  tamamını kazandık da eleştiriler azaldı. Geçtiğimiz sezonu hatırlıyorum, ligin  ikinci yarısında çok az gol yedik ve maçları çoğunlukla 1-0 kazandık, Ama  'Savunma hücuma katılmıyor' diye yine eleştirilmiştik.'' Beşiktaş'ın ligin  ikinci yarısında çok gol yemesinin, sadece savunmanın hatası olmadığını belirten  İbrahim, takımdaki diğer oyuncuların yapısının da bu konuda etkili olduğunu  kaydetti.
 Ligde birçok takımın çift ön libero ile oynadığını anlatan milli  futbolcu, ''Biz ise özellikle ikinci yarıda maçlarımıza çok sayıda hücuma dönük  oyuncu ile çıkıyoruz. Bu da ister istemez daha çok gol yememize neden oluyor.  Bir takım çok gol atıyorsa takım olarak atıyor, çok gol yiyorsa da takım olarak  yiyordur. Meseleye bu açıdan bakmak lazım. Ronaldo ve Zago ikilisinden bu yana  Beşiktaş savunması hep eleştiriliyor. Bizi hep o ikili ile karşılaştırıyorlar.  Yabancı transferi konusunda da sanki hep 'Ronaldo gibi bir oyuncuya ihtiyaç var'  gibi bir kamuoyu oluştu. Yabancı oyuncu alınırsa savunmanın çehresi bence  değişmeyecek, ancak transfer ile üzerimizdeki baskının azalacağı kesin'' diye  konuştu.

''HIRÇINLAŞTIĞIMI KABUL EDİYORUM''
 İbrahim, son zamanlarda  çok hırçın olduğu konusunda eleştiriler aldığını dile getirerek, ''Bu  eleştirilerde pek haksız sayılmazlar, ancak hırs ve baskı bizi de etkiliyor ve  oyun içinde kendimizi kaybedebiliyoruz. Gaziantepspor ile oynadığımız maçta da  böyle oldu. Yaptığımın yanlış olduğunu kabul ediyorum. O hareketten sonra cezalı  duruma düştüm ve çok pişman oldum, ama iş işten geçti'' dedi.

''ÇOK İYİ  KARAKTERLİ YABANCILARIMIZ VAR''
 Beşiktaş'ın bu sezonki kadrosunda yer alan  yabancı futbolcuların, son dönemlerin en karakterli oyuncuları olduğunu ifade  eden İbrahim, ''Çok iyi insanlar ve takıma katkı sağlamak için çabalıyorlar.  Geride kalan 14 haftada, önceki haftalardaki performanslarını sergilerlerse  mutlu sona daha kolay ulaşırız'' dedi.
 Beşiktaş gibi büyük bir camiada ikinci  kaptan olmanın kendisi için büyük bir şeref olduğunu vurgulayan İbrahim, ''Hem  takımımda, hem de milli takımda büyük başarılar yakalayarak unutulmazlar arasına  girmek istiyorum. Saha içi ve saha dışı davranışlarımla, duruşumla bu takıma  yakıştığımı düşünüyorum. En büyük hedefim yıllar sonra adı Beşiktaş'la anılan  efsane bir futbolcu olarak hatırlanmak'' diye konuştu.

''AVRUPA'DA BÜYÜK  BİR TAKIMDA OLMAK İSTERİM''
 Avrupa kulüplerinden kendisini isteyenler  olduğunu belirterek, ''Hala da oluyor. Benim de Avrupa'nın büyük kulüplerinde  oynamak gibi bir hayalim var, ama sadece transfer olmuş olmak için bunu  istemem'' diyen İbrahim, Beşiktaş'ın büyük bir camia olduğunu kaydederek,  ''Beşiktaş çok büyük bir camia ve takım. BJK İnönü Stadı'na hayranım.  Taraftarımız çok yaratıcı. Onların tezahüratları maç sırasında yeri geliyor çok  güldürüyor. Beşiktaş her yönü ile çok farklı. Beşiktaş forması altında  şampiyonluklar yaşayıp futbolu burada bırakmak istiyorum'' yorumunu  yaptı.

''SAĞLAM'IN EN BÜYÜK AVANTAJI CAMİAYI TANIMASI''
 İbrahim  Toraman, teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam ile ilgili de şu yorumda  bulundu:
 ''Ben çalıştığım her hocadan yeni şeyler öğrenmeye çalıştım. Her  birinin farklı özellikleri vardı. Şimdiki hocamız Ertuğrul Sağlam'ın en büyük  avantajı Beşiktaş'ı ve Türk futbolcusunu çok iyi tanıması oldu. Sorunları iyi  niyetle, konuşarak çözmeye çalışıyor. Diğer hocalar gibi ceza ile sorun çözmeye  çalışmıyor. Yaklaşımı çok olumlu. Ümraniye'de yaşananları en iyi bilen ve  bizleri en yakından takip eden o ve hak edene forma veriyor. Şu ana kadar  gösterdiği performans çok iyi ve umarım daha da iyi olur.'' Son olarak Fortis  Türkiye Kupası'ndaki eşleşmelere değinen İbrahim, ''Kupada zorlu takımlar var.  Kurada Galatasaray ya da Fenerbahçe de çıkabilirdi, Çaykur Rizespor ile  eşleştik. Çaykur Rizespor bize ters geliyor. Çok zorlu bir eşleşme oldu, ama  turu geçeceğimize inanıyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.
 |