Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2008, 23:05   #1
muhammedzubeyr
izmirli kartal
 
muhammedzubeyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon14 bavulum herzaman hazır!!!

Click the image to open in full size.GOL BJK yazın Turkcell 4504'e gönderin, 50 SMS'e Beşiktaş’ın Turkcell Süper Lig’in ikinci yarısındaki tüm gol videolarını cep telefonunuzdan seyredin.
"Bavulum her zaman hazır"

Beşiktaşımız'ın genç hocası Ertuğrul Sağlam, yazılı medyadaki ilk röportajını Türkiye’ye verdi. “Futbolcularıma ilk nasihatim insanlıkla ilgili oldu. Bir yerden ayrılabilirsiniz, öyle gidin ki, dönmeye yüzünüz olsun diyorum. Bu konuda en çarpıcı örnek benim çünkü; 2000’de gönderildim ama Beşiktaş hakkında tek kelime etmedim. Bugün teknik patron olarak buradayım. Bavulum her zaman hazır vaziyette, hep kapının önünde. Kazanınca içeri alıyorum” diyen Sağlam’la enine boyuna bir sohbet....
Scala beni tanımazdı
“Hazır söz kovulmaktan açılmışken... O dönemki hocamız Scala daha on beş günlüktü. Beni tanımazdı. Ziya Doğan yardımcı antrenördü. Yıldırım Demirören futbol şube sorumlusu, Serdar Bilgili başkan... Bugün Beşiktaş taraftarı ‘Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam’ diyorsa, bu tarihimle ve sergilediğim duruşla ilgilidir. Ama taraftarımız camiadan kimse aleyhine bağırmasın isterim.”
Ferdinand’ı istiyorum!
“Diatta’yı, Higuain’i niye almışız. Transfer para ile yapılır, bütçe ile yapılır. İyi, Rio Ferdinand’ı istiyorum, getirin hadi! PSG’nin stoperini istiyorum. Ama kulübün bütçesini göz ardı edemeyiz. Evet, istemediğim futbolcular oldu, çünkü bana takıma faydalı olacak isimler lazım. Koray’ı niye vermişiz. Çünkü Giray Bulak’ın şartıydı. Holosko’yu alabilmek için şarttı.”
Bir Ertuğrul daha var mı?
“Kendi stilime yakın gördüğüm Bobo var mesela... Benden daha iyi golcü ama benim de ondan iyi yönlerim vardı tabii. Geride kalan zamanda iki Liverpool maçını unutamam. F.Bahçe-G.Saray eşleşmesinde bir büyük rakibimiz gidecek. Şartları eşit, kim giderse fark etmez. Kalanı da Kayseri ile eşleştiririz Fortis Kupası Beşiktaş Kupası oldu artık.”
Hakeme ceza olmaz
“Hakemlerin yaptığı hatalar sonrasında ceza almalarından yana değilim. Ama onlar da işlerinin iyi yapmalılar, maçların sonuçlarına tesir edecek hata yaptıklarında büyük camiaları zor durumda bırakabiliyorlar. Mesela benim aleyhime bir düdük 15 milyonun aleyhine demek... Haa, sezon sonunda şampiyonluğu 2 puanla kaçırsak, Ankara maçında verilmeyen golümüzü hatırlatırsak, buna gelene kadar diğer maçları kazansaydınız derler. Hakemler ceza almasın ama duyarlı olsunlar.”
Holosko’ya nasihat
“Holosko paranın altında ezilmez. Çünkü onunla sık sık görüşüyorum. ‘Medyaya kulak asma, gol atamadım diye takılma, başkalarını değil, beni memnun et’ diyorum. Çünkü gol atmaktan daha önemli işler yapıyor. Mesela Mehmet Yozgatlı bir türlü patlayamadı. Büyük takımlar arası transferlerde bu olumsuzluk var. Baskı oluyor. ‘Ricardinho sol bek, Cisse, İbrahim Üzülmez stoper oynasın’ diyen medyayı takip etmiyorum. Delgado kendisini çok geliştirdi. Ama bazı futbolcular için aynı şeyi söyleyemem.”
Türk futbolcuya saygısızlık
“Yabancı kulübede mi otururmuş. Niye oturmasın? Türk futbolcusuna saygısızlık değil mi bu? 8 yabancım var, kaleciyi de katarsanız 9. Geriye 2 yerli kalıyor. Benim Toramanım’ın, Kurtuluşum’un, Üzülmezim’in suçu ne? Kim iyiyse o oynar. 3 yabancı hakkı olsa, tamam. Zaten yabancılar yedekliğe daha profesyonel bakıyor. Bizimkiler gibi bunalıma girmiyor. Bu arada, ‘Kartal gol gol gol’ tezahüratı yabancıları memnun ediyor ama yerliler için aynı şeyi söyleyemem.”
Oyun anlayışımız
“En iyi defans forvette başlayandır. 3’lü ya da 5’li oynamanızın çok fazla önemi yok. Forvetleriniz oradan itibaren defans yapmaya başlıyorlarsa sorun yok demektir. K.Paşa maçında Toraman topu ıskaladı gol oldu, Serdar kendi kalesine attı, bunun 3’lü defansla ne ilgisi var? Gökhan Ünal gibi golcünüz varsa çok fazla sıkmıyorsunuz. Serbest kaldığında çok daha fazla işler yapıyor. Kayseri’de bize 25 -26 gol kazandırdı. Alex 20 gol atıyor, 15 asist yapıyor. Böyle oyuncuların iki yönlü oynamamasını hoş görebilirim. Maça çıkan futbolcunun kafası karışıksa yapacağınız çok fazla bir şey yok. Bunun için psikolog yardımı alıyoruz.”
Tek hedefim şampiyonluk
“Şu an gelecekle ilgili plan yapmıyorum. Önümdeki maça bakıyorum. Milli takım antrenörlüğü ya da başka konularda benimle ilgili yorumlar yapılıyor. Tek isteğim var, Beşiktaş’ın şampiyonluğu. Bana güvenenlere bu borcum var. Kupa bizi kesmez, ikincilik başarı sayılmaz. İsmail Uyanık, Recep Mamur ve Yıldırım Demirören bana güvendiler, başarılı olursam onlara teşekkür gerek. Kendi takımımı oluşturmak bir yılda mümkün değil. Parasının hakkını veren futbolcu, saha dışında kişiliğiyle örnek futbolcu, her şeyiyle örnek futbolcu... Böyle bir kadro için zaman lazım.”
G.Saray’ın işi denk geldi
Ankara’da o zeminde yabancısız oynamak G.Saray’ın işine geldi. Bazen bozuk zeminde savaşacak futbolcular lazım. O ağır sahada Lincoln değil, Mehmet Topal gibi kayan, topu kazanmak için savaşan adamlar lazım. Hâlâ Kayseri’den çıkamadım Bırakın orada kazandığım parayı, eski birikimlerimi bile oraya kaydırmamı sağladılar. Tam Kayserili işi yani... Eşimle hâlâ tatil için Kayseri’ye gideriz. Çünkü kanımız uyuştu orayla. Benden önce Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’u, Cem Can’a karşılık İstanbulspor’a önermişlerdi. İki futbolcu ve +100 bin dolar!
SAĞLAM’A GÖRE 3 HOCA
Fatih Terim disiplinli
Beni ilk kez Milli Takıma çağırmış hocamdır. Farklı bir mizacı var. Onu anlamak için onunla çalışmak gerek. Sert bir mizaca sahip ama döverken sevmesini de bilir. Babacan ve duygu yüklü biridir.
Feldkamp çok kuralcı
Kuralları var. Bunları ortaya koyuyor ve uyguluyor. Uymayanı kesip atıyor. “Bunun için bana kızmalarına gerek yok, baştan söylemiştim” diyor. Beraber çalıştım, sıcakkanlı ama kurallarından vazgeçmez.
Zico’un tarzı bana yakın
Mizaç olarak bana benziyor. Çok fazla konuşmaz. İşini sevgi ile ve en iyi şekilde yapmaya çalışır. Parlak bir kariyeri var. Futbol kültürünü her hareketiyle ortaya koyuyor.
__________________
er kim ki bu sırra mazhar,
dünyaya bırakır ölmez bi eser,
gün gelir Zübeyr'i bağrına basar,
benim sadık yarim
KARA TOPRAKTIR...
muhammedzubeyr Ofline   Alıntı ile Cevapla