Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2008, 15:34   #1
cent
 
cent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstanbul’a türbanlı turizm tanıtımı

Madrid’deki turizm fuarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi standında türbanlı bir görevlinin tanıtım yapması tepki çekti

Click the image to open in full size.

Turizmciler, “Zaten ’Ülkenizde mayo giyebilir miyiz?’ diye soruyorlar, işimiz zorlaşacak” derken Kültür A.Ş.’den Atıf Bilir, “İstanbul’u türbanlı görevlinin tanıtmasında sakınca yok” dedi.

DünyanIn en büyük turizm fuarına ’türban’ damgasını vurdu. Madrid’de düzenlenen Uluslararası Turizm Fuarı’nda (FİTUR) İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin standında türbanlı bir görevlinin tanıtım yapması, fuara katılan şirketlerin tepkisine yol açtı. İstanbul’un tanıtımını yapan belediyeye ait Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Atıf Bilir ise “İstanbul’u türbanlı görevlinin tanıtmasında sakınca görmüyorum. İstanbul’a gelen türbanlıları nasıl olsa görüyor” dedi.

İspanya’daki turizm fuarı 28 yıldır Ocak ayının son haftasında düzenleniyor ve fuara 180 ülkeden katılım oluyor. Turizmcilerin buluştuğu en büyük fuarın Türkiye organizasyonunu bu yıl Turizm Bakanlığı yaptı. Fuarda Türkiye standı 564 metrekarelik alanda kuruldu. İşte ’türbanlı tanıtım’ da bu stand içinde yer alan ve İstanbul’un tanıtıldığı 40 metrekarelik Büyükşehir Belediyesi alanında oldu. Sabahtan öğleden sonraya kadar İstanbul standını ziyaret edenler, türbanlı bir kadının broşür dağıtması ve gelenlerle ilgilenmesine tepki gösterdi.

Ortadoğulu muyuz?

Bu kişinin hangi sıfatla standta bulunduğu sorulunca belediye görevlileri, ziyaretçilerden birinin eşi olan kadının eşine yardım ettiğini söyledi. Ancak kadının görevli gibi çalışmaya devam ettiğini gören Türk katılımcıların bilgi almak istemeleri üzerine türbanlı kadının gittiği belirtildi.

Türbanlı tanıtımın yapıldığı fuara İstanbul Belediyesi’nden yetkililer de tam kadro katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi standını belediyenin şirketi Kültür A.Ş. yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis 1’inci Başkan Vekili ve Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selamet başkanlığındaki heyetinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Tülin Ersöz ve Turizm Müdürlüğü Yardımcısı Nurgül Yavuz yer aldı.

‘Bizim için hiçbir sakıncası yok, zaten gelince türbanı görecekler’

İSTANBUL Büyükşehir Başkanlığı Kültür A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Atıf Bilir, Türkiye’den giden heyetin 3 kişiden oluştuğunu belirtirken türbanlı görevlinin kendileri için çalışıp çalışmadığı bilmediğini söyledi. Bilir, şöyle konuştu:

“Belki Büyükşehir Belediyesi’nde farklı departmanlarda çalışan bir arkadaş olabilir. Ama ben tanımıyorum. Çünkü, Kültür A.Ş heyetinde 3 görevli vardı. Ayrıca İstanbul’un türbanlı bir görevli tarafından tanıtılmasında hiçbir sakınca da görmüyorum. Başı açık bir görevli tanıtmış ya da tanıtmamış ne farkeder. İstanbul’a geldiklerinde türbanlıları nasıl olsa görüyorlar. Bu arada orası kamu alanı da değil. Türban takmış olabilir.”

‘İslam ülkeleri bile daha dikkat ediyor’

Fuara katılan 30 Türk turizm şirketinden biri olan Retur’un Genel Müdürü İskender Çayla, ülke imajının önem taşıdığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Katıldığımız fuarlarda ’Türkiye’de mayo ile denize girebilir miyiz?’ gibi akıldışı sorularla karşılaşıyoruz zaten. Bu olay daha önce görülmüş değil. İstanbul ve Türkiye’nin imajı açısından büyük sorun yaratabilir. Fuarda islam ülkeleri bile standlarındaki kişilerin görüntüsüne dikkat ediyor.”

Medair’le 14 Şubat’ta Boğaz turu 99 euro

Medair, 14 Şubat Sevgililer Günü için Plan Tours ile işbirliği yaparak, ’Boğaz turu’ programı hazırladı. Havada 20 dakika sürecek yolculuk boyunca Boğaziçi, tarihi yarımada, Kız Kulesi gibi İstanbul’un birçok ünlü ve tarihi mekanı gökyüzünden izlenebilecek.

Esas Holding kuruluşlarından Medair’in 14 Şubat’a özel hazırladığı tur programının ücreti ise 99 euro+KDV olarak belirlendi.


Click the image to open in full size.
__________________
TÜRKİYE KUPASI SADECE TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE
YAŞAYANLARINDIR.
cent Ofline