Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-02-2008, 21:50   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yahoo'ya rekor teklif

Yahoo'ya rekor teklif


Dünyanın önde gelen yazılım firması Microsoft, Yahoo'yu almak için 44.6 milyar dolar önerdi.



Click the image to open in full size.

PİYASALARDA MİCROSOFT COŞKUSU
Microsoft'un, Internet medya şirketi Yahoo'yu nakit ve hisse olarak yaklaşık 44.6 milyar
dolara satın almayı teklif ettiğini açıklamasının ardından ABD borsası vadeli işlemleri ve Avrupa borsaları kazançlarını hızla artırdı. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB) Bileşik Endeksi de dış piyasalardaki sıçramayı izleyerek yükselişte.

İMKB Ulusal 100 endeksi saat 15:16'da %4.69 artışla 44 bin 700 puandaydı.

Dünyanın önde gelen yazılım firması Microsoft, internetin önde gelen portallarından Yahoo'yu almak için 44.6 milyar dolar önerdi. Microsoft, Yahoo'ya hisse başına 31 dolar önerdiklerini kaydetti. Bu fiyat Yahoo'nun piyasadaki hisse senedi değerinin yüzde 62 üzerinde.

Microsoft CEO'su Steve Balmer yaptığı yazılı açıklamada, "Yahoo'ya karşı büyük bir saygımız var. Online hizmetler sektöründe Yahoo ile birlikte tüketiciler, yayıncılar, reklamcılar için heyecan verici projeler üretebiliriz" dedi. Yahoo, teklife ilişkin bir açıklama henüz yapmadı. Microsoft, belirledikleri 4 alanda, Yahoo ile birlikte 1 milyar dolarlık bir sinerji oluşturabileceklerini belirtti.

SATIN ALMA DEDİKODUSU GEÇEN YIL ÇIKMIŞTI
New York Post gazetesi, geçen yılki bir haberinde, Microsoft'un Yahoo'yu almak için ön görüşmeler yaptığını yazmıştı. Gazete, Microsoft'un Yahoo'yu satın alması durumunda internet dünyasındaki pazar payını yüzde 38'e çıkartacağını belirmişti.

YAHOO, BİN KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMAYI PLANLIYORDU
Yahoo, geçen yılki karının yüzde 23 oranında düştüğünü açıklamıştı. Şirket, bin kişiyi işten çıkaracağını bildirmişti. Yahoo Başkanı Jerry Yang, zor bir yıl yaşayacaklarını söyleyerek şirketin değişimi ve daha rekabetçi olması için işten çıkarmaların gerekli olduğunu ileri sürmüştü. Yahoo, geçen yılın son 3 aylık döneminde 205.7 milyon dolar kar etti. Ancak bu rakam, 2006'in rakamlarına göre yüzde 23 oranında düşük.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla