Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2008, 11:16   #6
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bobo'nun hayatı roman!

Beşiktaş'ta Bobo, 2006 Şubat’ında 150 bin dolara genç yetenek diye kiralandı. Öyle bir yarım sezon geçirdi ki, Kartal bonservisini aldı. Gerisi çorap söküğü gibi geldi, gollerine devam eden Beşiktaşlı futbolcu, 23 yaşında yıldızlarla dolu Brezilya Milli Takımı’na çağrıldı.

Herkesin kendine göre hayatı romandır, Deivson Rogerio Da Silva’nın, yani bilinen lakabıyla Bobo’nun imrenilecek yükselişi ise ‘en çok satanlar’ arasında yer alır.

2006’nın 2 Şubat’ında, saatler 23.50’yi gösterirken Atatürk Havalimanı’na ayak basan 21 yaşındaki bu genç yetenek, 2 yıl sonra yıldızlar topluluğu Brezilya Milli Takımı’nda oynayacağının hayalini bile kuramazdı kuşkusuz. Sadece 150 bin dolar karşılığında yarım sezonluğuna kiralık geldiği Beşiktaş’tan nerelere savrulacağını da bilemezdi.

21.45’te NTV’den canlı

Ama öyle başarılı bir yarım sezon geçirdi ki Bobo, Beşiktaş, bonservisini almak zorunda kaldı. Dönemin futbolcularından Zago’nun, dönemin futbol koordinatörü Erdil Arpacı’ya tavsiye ettiği ve Yıldırım Demirören’in ‘oluru’ ile Siyah-Beyazlı renklere kazandırılan golcü futbolcu, artık dünya vitrinindeki yerini almaya hazırlanıyor. Bu akşam saat 21.45’te NTV’den canlı yayımlanacak İrlanda Cumhuriyeti-Brezilya maçında forma giyecek olan genç yıldız, bakın yaşadıklarını ve hissettiklerini nasıl anlatıyor:

İlk kutlayan Alex oldu

“Şampiyonlar Ligi maçları oynadığımız dönemlerdi. Önce yardımcısı, sonra teknik direktör Dunga bizzat telefon ederek aradı. Brezilyalı her futbolcunun tek hayalidir milli formayı giymek. Çok zordur ve büyük bir olaydır bu. Böyle bir şansı bu yaşımda yakaladığım için çok mutluyum. Haberi önce, sevincimde-üzüntümde hep yanımda olan ailemle paylaştım, ardından da Ricardinho ile... Rico’dan çok şey öğrendim bugüne kadar, büyük bir profesyonel. Beni ilk kutlayan ise, sürekli görüştüğüm Alex de Souza oldu.”

2010’a kadar sözleşmeli

“Kulübümle 2010 yılına kadar sözleşmem sürüyor. Bugüne kadar çok transfer teklifi almıştım, ama bundan sonra daha da artacaktır. Ancak benim tek düşüncem, sezon sonunda lig ve kupa şampiyonluğuna ulaşmamız. Sonra başkan ve teknik ekiple oturup konuşuruz. Şartlara göre önce kulübüm, sonra benim için en doğrusu neyse ona birlikte karar veririz. İrlanda maçında oynayıp, ilk A milli maçımda gol atmak ve bundan böyle hep Brezilya Milli Takımı’nda yer almak istiyorum.”

Onay Zico’dan çıktı!

Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga’nın Bobo’yu İrlanda maçının aday kadrosuna çağırmadan önce Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’ya danıştığı öğrenildi. Brezilyalı hocanın da vatandaşı için Dunga’ya, “İyi bir golcü” diyerek olumlu bilgi verdiği kaydedildi.
06.02.2008 Click the image to open in full size.
Kaynak : Fanatik
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla