Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2008, 22:44   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş Cola Turka:71 - Efes Pilsen:75

Click the image to open in full size.
Beşiktaş Cola Turka:71 - Efes Pilsen:75
08.02.2008 21:59

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Opel Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Efes Pilsen'e 75-71 mağlup olarak kupadan elendi. Ankara ASKİ Spor Salonu'ndaki mücadelede taraftarlarımız tezahüratlarıyla oyuncularımıza büyük destek verdi.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Kaya Peker'in basketi ile başladı. İlk dakikalarda her iki takım da karşılıklı basketler elde etti. Siyah-Beyazlılarımız, Kaya Peker, Erkan Veyseloğlu ve Nicevic'in üst üste sayılarıyla ilk 5 dakikalık bölümü 13-9 önde geçti. Hücum ribauntlarında Efes Pilsen'in üstünlüğü gözlenirken, Nicevic ve Apodoca'nın basketleriyle son iki dakikaya 19-11 üstünlüğümüz ile girildi. Son dakikalarda iyi savunma yapan Siyah-Beyazlılarımız periyodu 23-13'lük üstünlükle bitirdi.
İkinci periyotta Shumpert iğne ile oynarken, Efes Pilsen üst üste bulduğu sayılarla 10 sayılık farkı 2 dakikada 4 sayıya indirdi (25-21). Nicevic, Apodoca ve Kaya Peker'in sayılarıyla yeniden farkı açan Siyah Beyazlılarımız, ilk 5 dakikalık bölümü 32-21'lik üstünlükle geçti. Ancak üst üste top kayıpları yapan Takımımız, rakibine sayı fırsatları verdi. Sinan Güler'in üçlük basketi sonrasında bitime 3 dakika kala fark yeniden 10 sayıya çıktı (35-25). Son saniyelerde Efes Pilsen'in üst üste kaydettiği basketlerle fark azaldı. Ancak son saniyede Shumpert'in 3 sayılık basketi ile Siyah-Beyazlılarımız soyunma odasına 42-34 üstünlükle gitti.
Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, ikinci devreye Kaya Peker'in basketi ile başladı. Ancak Efes Pilsen'de Kerem Gönlüm, Penn ve Nicolos'u engelleyemeyen Siyah-Beyazlılarımız, dış atışlarda da istediği basketleri bulamayınca ilk 5 dakikalık bölümde fark 3 sayıya indi (48-45). Top kayıpları yapan Takımımız, hücumlarda da istediği basketleri bulamayınca üstünlüğünü kaybetti. Efes Pilsen, Ermal'ın bitime 1 dakika 41 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle ilk kez öne geçti (51-52). Ancak son saniyelerde Shumpert'in basketi ile Takımımız tekrar öne geçti ve son periyoda 53-52'lik üstünlükle girdi.
Yarı finale yükselecek ekibi belirleyecek maçın son periyodu büyük bir çekişmeye sahne oldu. İlk dadikada oyuncumuz Sinan Güler'in basketine Nicolos yanıt verdi. Her iki takım da fazla top kaybı yaparken, skor üstünlüğü de sürekli el değiştirdi. Son 5 dakikaya 60-59 üstünlüğümüz ile girildi. Efes Pilsen'de Kerem Gönlüm'ün üst üste basketlerine Nicevic yanıt verdi. Son dakikalarda üst üste top kayıpları yapan Siyah-Beyazlılarımız, savunmada da Efes Pilsen'i durduramayınca son 55 saniyeye 72-65 Efes üstünlüğü ile girildi. Son anlarda Apodaca ve Erkan Veyseloğlu'nun 3'lük basketlerine karşın karşılaşmadan 75-71 galip ayrılan Efes Pilsen, yarı finale yükselen taraf oldu.
Karşılaşmada Nicevic 18, Shumpert 15, Kaya Peker 15, Erkan Veyseloğlu 9, Apodaca 8, Sinan Güler 5 ve Dalmau da 1 sayı ile oynadı.
Efes Pilsen'in dışında çeyrek final maçlarını kazanan Oyak Renault, Türk Telekom ve Fenerbahçe-Ülker de Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.
HAKEMLERE TEPKİ
Karşılaşma sonrasında oyuncularımız ve teknik heyetimiz hakemlerin verdiği kararlara tepki gösterdi. Coachumuz Ergin Ataman, "Tek kelime söyleyeceğim; skandal. Zaten herkes gördü" diye konuştu.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size. Click the image to open in full size. Click the image to open in full size.
__________________
asparagas Ofline