Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2008, 08:40   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kader maçı değil

Kader maçı değil
Click the image to open in full size.

KAYACI: Kayseri, Avrupa kapısını Türkiye Kupası´yla açmak istiyor. BAYKOÇ: Beşiktaş bugün kaybederse zirve yarışından uzaklaşmaz.
9.2.2008



KAYACI: Kayseri, Avrupa kapısını Türkiye Kupası’yla açmak istiyor. Sarı-Kırmızılılar, bu 90 dakikaya kırılma maçı gözüyle bakmıyor.
Usta kalemler Tunç Kayacı ile Basri Baykoç, Kayserispor-Beşiktaş karşılaşmasını masaya yatırdı.
Ligde üst sıraları hedefleyen Kayserispor için Beşiktaş sınavı kırılma anlamı taşıyor mu?
Hayır... İç sahada hiç yenilmeyen bir Kayserispor var ortada. Ayrıca ligin ikinci yarısına da başarılı bir giriş yapan Sarı-Kırmızılı ekibin, iç sahada oldukça eksik oyuncularla gelen Beşiktaş karşısında fazlasıyla şansının olduğunu düşünüyorum. Kayserispor, Türkiye Kupası’ndan Avrupa kapısını açmaya çalışan bir takım. Ancak ligin bitmesine 14 hafta kala ortada 42 puan var. Bu nedenle Süper Lig’de de üst sıraların içinde yer almak hedefiyle Beşiktaş karşısına kazanmak için çıkacaklar. 3 puanı alabilecek güçteler.

Devre arasında makul bir teklif gelmesi halinde Gökhan Ünal ile yolların ayrılacağı açıklanmıştı. Saha dışında yaşananlar Gökhan’ı ne kadar etkiler?
Kayserisporlu yöneticiler sabırsızlıkla transfer döneminin sona ermesini bekliyordu. Gökhan Ünal çok konuşulan bir oyuncuydu ve transfer konuşmaları sonrasında oldukça yıprandı. Bu yıpranmışlığın etkisiyle de olumsuz tepkiler gösterdi. Bu tepkiler sonrasında kendisini ilk 11’in dışında buldu. Ama şimdi Kayserispor’da kaldı ve tek düşüncesi bu takımda oynamak. Sanırım Tolunay Kafkas gibi genç ve çağdaş bir teknik direktör böyle bir oyuncudan vazgeçmeyecektir ve Gökhan Ünal’ı kaybetmeyi değil, kazanmayı seçecektir.

Kayserispor ligin ikinci yarısında başarılı bir görüntü çiziyor. Beşiktaş’ı yenmek için farklı bir taktikle mi, yoksa normal bir karşılaşmaya çıkar gibi mi oynamalılar?
Kayserispor’un karşısında, Kayserispor’u çok iyi tanıyan bir teknik direktör, Ertuğrul Sağlam var. Bu nedenle Kayserispor’un Beşiktaş karşısında gerçekten işi kolay değil. Ama üç yıldır oturmuş olan bu kadronun bu maç için bir taktik değişikliğe gideceğini sanmıyorum. Ev sahibi olarak bildiğimiz futbolu her zamanki gibi onların kazanmasına yetecektir.

Tunç KAYACI
BAYKOÇ: Beşiktaş bugün kaybederse zirve yarışından uzaklaşmaz. Galatasaray ve Trabzonspor maçları arefesinde strateji değişimlerine yol açar.
Bu 90 dakika Beşiktaş için kırılma maçı olabilir mi?
Beşiktaş için Kayseri maçının en önemli virajlardan biri olduğu kesin. Ancak kazanması halinde yakalayacağı avantaj açısından durum böyle. Bu, Beşiktaş kaybederse yarıştan uzaklaşır anlamı taşımaz. Galatasaray ve Trabzonspor maçları arefesinde strateji değişimlerine yol açar. Kazanmaya endeksli, tek seçenekli derbilere zorlar Kara Kartal’ı. Bir diğer açıdan bu maçla beraber Sağlam zorluk derecesi yüksek oyunları yönetmeye ilk adımı atacak. O yüzden bir ilk olarak Kayseri karşısında oyuncu tercihleri ve değişimleri ile tempoyu ayarlama, hücum ve savunmayı birlikte düşünme nosyonları açısından Sağlam’ın teknik iradesi önem kazanacak.

Koray gönderildi, Serdar sakat. Cisse belirsiz. Kartal’ın ön liberosuz kalması kimin hatası?Eğer Cisse bugün oynamayacak olup da, Beşiktaş orta alanı zaaf yaşarsa (ki yaşar) bu tamamen Beşiktaş’ı teknik veya idari anlamda yönetenlerin bir ihmali olarak kayıtlara geçer. Şampiyonluğa adayım diyen bir ekip, devre arasında böylesine bir risk alıp nasıl yola çıkabilir? Kaldı ki, lig daha çok uzun. Cisse bugün formasını giyse bile, maratonun diğer bölümlerinde bir iki maçta takımını yalnız bırakabilecektir. Koray’ın gönderilmesine Beşiktaş kanadı kendince haklı gerekçeler gösterdi. Ama bu yetmez. Gerekçeler makul olsa bile, yapılması gereken onun yerini doldurmaktı.

Yeni transfer Gordon’un böylesine kritik bir karşılaşmada başlangıç yapması risk mi?Genel anlamda ciddi bir futbol takımını değerlendirme penceresinden bakarsak, elbette önemli bir deplasmanda savunmaya yeni bir oyuncunun monte edilişini risk sayarız. Ama konu Beşiktaş ise, durum farklı. Bir şampiyonluk adayı için çok ciddi hareket eden bir yönetim tarzından bahsetmiyoruz zira. Kaldı ki, geçmiş savunma birikimi ile Beşiktaş defansı kim oynarsa oynasın, geride sürekli yüksek hata oranı ile boy gösteren bir ekip kimliği çizdi bugüne dek. O yüzden bugün Gordon’u ilk 11’de sahaya çıkarmanın hafifletici nedeni çok.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla