Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2008, 18:57   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
16 yaşında 230 kilo

16 yaşında 230 kiloya ulaşan Azize Bayır, kilosu yüzünden evden çıkmaya utanamadığı söylerken gözleri yaşarıyor ve kendisinin de her kız gibi süslenmeyi istediğini söylüyor...

Antakya'nın Saraykent Mahallesi'nde 9 çocuklu Mustafa ve Selma Bayırlı çiftinin 7'nci çocuğu Azize Bayır, kilosu yüzünden ilkokuldan sonra okula gidemediğini, eğitimini yarım bıraktığını ifade etti.
Babası Mustafa Bayır'ın şeker hastası olduğunu ve 3 yıl önce sol ayağının kesildiğini belirten Azize Bayır, ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu, zayıflamak için yardım beklediğini söyledi.
Yaklaşık 3 yıldan bu yana hiç sokağa çıkmadığını belirten Bayır, şöyle devam etti: ''Kendimi bildim bileli hep kiloluydum. İlkokulda herkes benimle dalga geçerdi. Biraz büyüyünce kilom yüzünden rahatsız olmaya başladım. Doktora çok gittik ama bizi hep özel hastaneye sevk ettiler. Ailemin maddi durumu da beni tedavi ettirmeye yetmez. Babam, bacağı kesik olduğu için çalışmıyor. Kendimi eve kapatmaktan başka çarem yok.''
Kilosu yüzünden dışarı çıkmaya utandığını, yaşıtları gibi gezemediğini söyleyen Azize Bayır, ''Üzerime göre kıyafet bulamıyoruz. Ben de arkadaşlarım gibi zayıf olmak süslenmek isterdim. Ama bu halimle hiçbir şey yakışmıyor'' diye konuştu.
Click the image to open in full size.
Kilosu nedeniyle yürümekte zorlandığını, ayaklarının artık bedenini taşımadığını ifade eden Azize, bütün ihtiyaçlarını annesinin yardımıyla giderdiğini söyledi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla