Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2008, 11:49   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ayakta kalan kazandı (Ömer Güvenç)

Eğer kazanmak istiyorsan önce ayakta kalmayı bileceksin, “Zemin kayganmış, kramponlar kötüymüş, sahaya alışık değilim” Ben anlamam arkadaş her türlü şartta ayakta kalacaksın, kalırsan kazanırsın, kalamazsan kaybedersin. Kayserispor ayakta kalmasını bildi neticesinde de üç puan geldi. Ertuğrul hoca mağlubiyetin faturasını dolaylı yoldan zemine kesti ama ben aynı fikirde değilim. Rüştü’nün söylediği gibi Beşiktaş bırakın galibiyeti beraberliği dahi hak edecek futbol oynamadı, mücadele etmedi. En önemlisi kazanmayı Kayserispor’un istediğinin yarısı kadar bile istemedi. Kazanma iştahı yoktu Beşiktaş’ta. Beşiktaşlı futbolcular adeta futbol oynamayı bırakıp Kayserispor’u seyrettiler. 2 gol yemesine rağmen Rüştü görevini yapan oyuncuların başını çeken isimdi.

Kartal’ın defansındaki sorun bir türlü çözülememiş. Özellikle göbekte oynayan İbrahim Kaş ve Gökhan karşılarında oynayan Cangele’yle İglesias karşısında çok güç durumlara düştüler. Bilhassa hava toplarında ya faul yaptılar ya da topu kaptırdılar. Beşiktaş’ın yabancılarına söyle bir bakıyorum Ricardinho, Delgado, Tello, Nobre ve özellikle de Holosko hiçbir şey yapmadılar desem inanın abartmış olmam. Böylesine yetenekli ve kaliteli oyuncuların hiçbir şey yapmadan maçı bitirmeleri akıl alacak bir şey değil. İlk geldiği günlerde beğenmediğimiz Cisse Kayseri’de Beşiktaş’ın en çok aranılan oyuncusuydu. Onun yerinde oynayan Serdar Özkan ve Ricardinho Cisse’nin görevini yapmaktan oldukça uzaktılar.

Bundan önceki maçlarda Beşiktaş sağanak gibi gol pozisyonu bulurdu. Bugün damlasını göremedik. Bir tek Tello çok net bir pozisyon buldu onu da kendisine yakışmayacak bir şekilde auta attı. Aslında Beşiktaş’ın oynadığı futbola bakarsak bu kadar söz etmek yanlış olur. Esas bahsedilecek, alkışlanacak, baş üstüne çıkarılacak takım Kayserispor’du. Bu çok iyi, şu süperdi demeyeceğim, takım olarak mükemmeldiler. Defansta, orta sahada ve forvette yaptıkları yardımlaşmanın karşılığı tek kelimeyle kocaman büyük bir alkıştı. Maçın hakemi Bülent Demirlek’in zaman zaman hataları oldu ama bu hataların hiçbiri maçın skorunu etkileyecek türden değildi.

Maçın özeti “ayakta kalan ve hak eden” kazandı. Ertuğrul hocayı tebrik ederim iyi bir Kayserispor yaratıp, bırakmış. Tolunay Kafkas’ı da tebrik ediyorum Ertuğrul Sağlam’ın bıraktığı takımı üstüne de koyarak iyi götürüyor.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla