Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2008, 11:52   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Böyle orta sahaya... (Gülengül Altınsay)

Siyah-Beyaz bir maç izleyecektik. “Siyah”lı Kayserispor, “beyaz”lı Beşiktaş’a karşıydı. Sarı-kırmızılı Kayserispor, siyah forma ve şortlarla maça çıkınca Kartal’a kullanabileceği tek renk kalmıştı; beyaz.

Neyse başladı maç. Önemli eksikleri olan ama daha çok puana ihtiyacı olan taraf Beşiktaş’tı kuşkusuz. Takımın en kritik yerinde, arka dörtlünün önünde oynayan Cisse yoktu. Cisse’nin yedeği ise milyonlarca dolara kurulan Beşiktaş kadrosunda hiç yoktu! Bir de forveti ileri çeken ve rakibi dağıtan Bobo’nun maç öncesi sakatlanması eklenmişti sorunlara. Oysa şampiyonluk yolunda çok kritik bir 90 dakika oynayacaktı Beşiktaş. Deplasmanda çok yengi almakla övülüyordu Kartal ama büyük takımlara karşı dışarıda hep kaybetmişti. Örneğin Şampiyonlar Ligi’nde. Kayseri ise dişli bir rakipti.

Biz iyi bir futbol izlemeyi düşünürken itişmelerle başladı maç. Daha çok Kayserili oyuncuların başlattığı Beşiktaşlı oyuncuların uyduğu gerginliklerdi bunlar. Büyük takım oyuncusu böyle kolay kart görmez. Bu dakikalarda takım arkadaşlarını derleyip toparlayacak gerçek bir kaptan aradı gözlerimiz Beşiktaş’ta. Öyle birisi yoktu.

Ben Beşiktaş tarihinde bu kadar ne yaptığını bilmez bir orta saha izlemedim. Delgado’nun da katılımıyla 5 kişilik orta alanı vardı Kartal’ın. Tedirgin, gol yemekten korkan, kuru bir kalabalık. Her topa dan dun vuruyorlar. Rakibe basamadıkları gibi hiçbir şey üretemediler. Pozisyona bile giremediler. Böyle bir Beşiktaş karşısında akıllı bir Kayseri farka gidebilirdi pekâlâ. Ne ki akılları gol yememekteydi daha çok. Tolunay Kafkas öncelikle pozisyon vermemeyi düşünmüş olmalıydı. İkinci yarı, Beşiktaş savunması ileri çıkınca çok rahat gol fırsatı buldu Kayseri. Her iki yarının uzatmalarında birer gol bularak 3 puanı aldılar. Gollerde, sağbekte oynayan Koray’ın rolü büyüktü.

İkinci yarı Beşiktaş orta alanı toptan değişti. Serdar Özkan-Delgado-Rico-Tello’ya döndü. Holosko, Nobre’nin yanına geçti. Ama bu değişiklik Beşiktaş’ın belli bir oyun anlayışı olmadığını ilan etti sadece. Kısaca, Cisse sakatlandı, kel göründü. Sezon başından beri “ Karakartal’a savaşkan orta saha oyuncusu gerek” diyen benim gibi “sakalsızlar”ı kimse dinlememişti ne yazık ki...
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla