Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2008, 12:01   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kayseri dersi! (Fatih Doğan)

Beşiktaş için Kayseri deplasmanının zor geçeceğini tahmin ediyorduk. Zemin ve hava şartları zordu. Yabancılar krampon giymeyecek kadar tedirgin. Ertuğrul Sağlam'ın eski takımı olması Beşiktaş için avantaj değil dezavantajdı. Çünkü Tolunay Kafkas dahil herkes daha fazla motive olmuş. Beşiktaş 3 hasta, iki cezalı ve bir sakat futbolcuyla maça çıktı. Üstüne üstelik Bobo ısınırken sakatlanıyor ve hasta Nobre bir idmanla sahaya sürülmek zoruna kalıyordu. Maçın kontrolünü kaybeden tekmeleri, art niyetli hareketleri okuyamayan bir hakemle de karşı karşıyasınız. Bir maçın kaybedilmesiyle ilgili 10 tane mazeret üretebilir ya da sıralayabilirsiniz.

Her şeyi yaptılar
Ancak birilerinin şunu iyi anlaması gerekiyor. Bazı maçlar vardır dönemeçtir, kırılma noktasıdır. Bu tür maçlarda her türlü sürprizle karşılaşabilirsiniz. Kayseri karşısında olduğu gibi bu tür maçları çevirmek zorundasınız. İyi futbol beklenmeyebilir ama iyi mücadele şarttır. Kayseri maçına bakıyorum. Ev sahibi takım daha çok motive olmuş. Aydın Tosyalı ve Ali Turan başta olmak üzere kazanmak için sahada yapmadıkları kalmadı. Fair-play sınırlarının dışına çıkacak ve bunu da hakeme yutturacak kadar üst düzey oynadılar. Mehmet Topuz ve Mehmet Eren'in mücadelesi de alkışa değerdi.

Kazanamazdı
Buna karşı siyah-beyazlı oyuncular bu maçı kazanmayı hak etmedi. Kayserili futbolcular kadar ne irade ne hırs, ne de sertlik gösterdiler. Eğer bu tür maçlarda rakibin sertliğine aynı sertlikle 'hakemin müsade ettiği sınırlar içinde' cevap vermezseniz bu sonuçla karşılaşırsınız. Dün Beşiktaşlı futbolcuların mücadelesi, son dakikada Gordon'u oyuna sokan Sağlam'ın değişiklikleri galibiyeti getiremezdi. Beşiktaş, sabaha kadar oynasa, dünkü anlayışla Kayseri'yi yenemezdi. Bu maçtan üç puan çıkarılamadı ama alınacak ders şampiyonluk yarışı için önemli.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla