Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2008, 19:06   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sağlam'dan Eleştirilere Yanıt

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor maçının kendileri için iyi geçmediğini, kaybettikleri bu karşılaşmadan gerekli dersleri çıkaracaklarını söyledi.

Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen idmanın başında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kayserispor yenilgisinin nedenlerini bildiklerini kaydeden Sağlam, ''Bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp, bundan sonraki dönemde avantaja çevirmeliyiz. Artık ligin boyu kısaldığı için, bundan sonraki puan kayıpları önemli hale geldi. Artık puan kaybı yaşamak istemiyoruz'' dedi.

Önlerinde, galibiyet serisine başlamak için güzel fırsatlar bulunduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, ''Bu nedenle Ankaraspor maçı çok önemli. Kazanmak, iyi mücadele etmek ve yeniden seriye başlamak istiyoruz. Bu galibiyet serisinin içine Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını eklemek amacındayız. Fenerbahçe maçına kadar da ligde yeniden şampiyonlukta iddialı duruma gelmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.


''LİGDE ARTIK KOLAY MAÇ YOK''

Sağlam, ligde bundan sonra kolay maçın olmayacağını da ifade ederek, her maçı, ayrı bir önem vererek değerlendireceklerini kaydetti.

Liderle aralarında 5 puan fark bulunduğunun hatırlatılması üzerine, siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Kalan 13 haftada 39 puan var. 39 puan içinde 5 puanın çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Bu farkın kapanmayacağına inanmıyorum. Yeter ki gereksiz puanlar kaybetmeyelim'' dedi.

Cisse'nin sakatlığında ön liberoda sorun yaşandığının ve Koray Avcı'yı gönderdikleri için eleştiriler yapıldığının belirtilmesi üzerine de Sağlam, ''Koray'ın gidişini mazeret olarak öne sürenler, onun durumunu öğrenmeli. Koray'ın bir sakatlığı var. Bizde de olsaydı şu an oynamayacaktı. Elimizdeki alternatiflerden Serdar Kurtuluş'un sakatlığı, İbrahim Toraman'ın ise cezası şansızlıktı, ama ben Cisse'nin yokluğunu veya Bobo'nun sakatlığını hiçbir zaman mazeret olarak göstermedim. Şampiyonluk için oynuyorsak, bu gibi sıkıntılardan çok fazla etkilenmemeliyiz'' şeklinde konuştu.

Sağlam, yeni transfer Gordon Schildenfeld ile ilgili bir soruya ise ''Yeni transferimiz hazır. Yanında oynayacağı futbolcularla çok fazla antrenman yapamaması bizim için sıkıntıydı. Maalesef ülkemizde yeni alınan oyuncunun hemen oynatılması, sahaya çıkıp bir şeyler yapması bekleniyor. Halbuki Avrupa'da 20 milyon avro verilen futbolcuyu 3 ay kulübede bekletiyor, 5. ayda oynatıyor, 8. ayda da verim alıyorlar. Bizim ülkemizde hemen harikalar yaratması isteniyor'' diye yanıt verdi.

Ertuğrul Sağlam, Cisse'nin yarın takımla çalışmalara başlayacağını, Bobo'nun durumunun ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını kaydetti.

Sağlam, basın mensuplarının, Beşiktaş'ın şu ana kadar üst sıralarda yer alan takımlara karşı kaybetmesinin nedenlerini sormaları üzerine ''İlk yarıda Fenerbahçe ve Galatasaray ile deplasmanda yaptığımız maçları nasıl kaybettiğimizi hepimiz biliyoruz. Sivasspor ile içerde sıkıntılı bir maç oynadık. Aslında bu maçlarda kaybedecek düzeyde kötü oynamadık. Şansız kayıplar oldu ve hakem hataları da yaşandı'' diyerek sözlerini tamamladı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla