Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2008, 22:35   #1
tyler durden
Banned
 
tyler durden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
dizi çalışanları eylemde..

Dizi severlere kötü haber. Çünkü dizi çalışanları eyleme başladı. Keyfiniz her an bitebilir.
Günde 20 saat çalışan, sosyal hakları bulunmayan ve paralarını alamayan dizi çalışanları sonunda isyan etti. İnternetten örgütlenen çalışanlara oyuncular ve yapımcılar da destek oldu. Amerika'da Hollywood çalışanlarının başlattığı "Hakkımızı almadığımız için çalışmıyoruz" eyleminin benzeri Türkiye'de başladı.

Dizi sektöründe çalışan yaklaşık 500 kişi internette yazışarak, uğradıkları haksızlıklara karşı birlik olup eylem başlatma çağrısı yapıyor.

Kendilerini “Televizyon ve Sinema Çalışanları Grubu” olarak isimlendiren kişiler, çalışma saatlerinin günde 20 saate dayanmasının, hiçbir sosyal güvencelerinin olmamasının ve paralarını almalarının reytinglere bağlı olmasının adaletsizlik olduğunu vurguluyor.

Yakında bir sendika veya dernek çatısı altında buluşmaya hazırlanan dizi çalışanlarına birçok oyuncu da destek veriyor. Sektör çalışanlarının internete düşen isyan dolu görüşlerinden bazıları şöyle:

YAPIMCILAR HOR GÖRMESİN

"Günde 8 saat çalışalım, insan olalım.
Yapımcılar bizi hor görmesin, biz onları daraltmayalım.
Kardeş olalım, birbirimize iş paslayalım.
Kalifiye diye bizi bilsinler, gördüklerine inansınlar, arkamızda dursunlar.
Bu ülkede senede 150 dizi başlıyorsa, bunların yarısı daha 5 bölüm çekilmeden patlıyorsa, burada çalışan ekip açığa çıkıyorsa, sinema ve televizyon sektöründe geleceğe dönük hiçbir yaptırımda bulunamazsınız.
Bunca yıldır ülkemizde çalışan John'lara, Mary'lere karşı gelemedik. Bu insanlar bizim ülkemizde sıfır vergiyle çalışıyorlar ve yapımcılar onları özel arabayla otellerinden alıp gece yemeklere çıkartıyor. Sonra da ceplerine çil çil Euro'ları koyup ülkelerine gönderiyorlar. "
__________________
Click the image to open in full size.

Sen her şeyi biliyorken,
Ben her şeyi göze almışken,
Sana uzaktan kıvranmak,
Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin!
tyler durden Ofline   Alıntı ile Cevapla