Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2008, 19:30   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şampiyonlar Ligi 2012'ye kadar Doğan Tv Holding'de

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nin yayın hakkı 2012'ye kadar Doğan TV Holding'de olacak.


UEFA, Şampiyonlar Ligi maçlarının yayın hakkının 2012'ye kadar Doğan TV Holding'e verildiğini açıkladı.
Anlaşmaya göre Türk takımlarının maçları yine Star TV'den yayınlanacak. Diğer maçlar ise canlı olarak Türkiye'nin yeni dijital platformu D Smart'a bağlı kanallardan yayınlanabilecek.
Her sezon 146 Şampiyonlar Ligi karşılaşması D-Smart'ta ekrana gelecek.
Doğan TV Holding, Şampiyonlar Ligi'nin yanı sıra 2009, 2010 ve 2011 yıllarında oynanacak Süper Kupa maçlarının da yayın hakkına sahip oldu.
UEFA Pazarlama direktörü Philippe Le Floc'h, anlaşmadan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
UEFA 2009-2012 yılları arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi yayın haklarını Doğan Media Holding'in aldığını açıkladı. Bu açıklama ile beraber bir süredir devam eden satış sürecinin de son bulduğunu belirten UEFA, başka yayın kuruluşlarından alınan tekliflere rağmen Doğan Medya Holding'in teklifinin diğerlerinin arasında en iyisi olduğunu belirtti.
Türkiye'de Star TV ile birlikte uzun yıllardan bu yana çok başarılı bir yayın ortaklığına sahip olduklarını belirten UEFA, Star TV'nin bundan sonra da her Şampiyonlar Ligi haftasında Salı ve Çarşamba günleri oynanacak olan birinci tercih maçlarını şifresiz yayınla vermeye devam edeceğini açıkladı. Bu maçlar Türk takımlarının maçları olacak. Diğer maçlar ise D Smart Dijital Platformu'nda yayın yapan D Spor ve ona bağlı diğer kanallarda yayınlanacak. 2009-12 yılları arasındaki yayın haklarına UEFA Süper Kupa maçlarının yayın haklarının da dahil olduğu belirtildi.
Söz konusu anlaşmanın ardından bir açıklama yapan UEFA pazarlama direktörü Philippe Le Floc'h ''UEFA olarak yeni dönemdeki yayın haklarının satışı konusunda Doğan Grubu ile anlaştığımız için çok mutluyuz'' şeklinde konuşurken Le Floc'h, yayınlara sahip olabilmek için gösterilen talebin bu organizasyonun gelecekteki tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu belirtti.
UEFA ocak ayında da ilk kez olarak UEFA Kupası'nın 2009-12 yılları arasındaki yayın haklarının tek bir paket halinde satmak için teklif sürecini başlattı. Ancak ilk turun sonunda Türkiye'deki yayın hakları için herhangi bir kazanan olmazken, bu haklarla ilgilenen kuruluşların yeni tekliflerini vermesi için tekrar çağırılacağı açıklandı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla