Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2008, 20:01   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Messi'den Nihat'a övgü !

Click the image to open in full size.
Messi'den Nihat'a övgü !
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, kariyeri, geleceği ve Türk futbolu ile ilgili konuştu.
14 Şubat 2008 17:57
Sponsoru Adidas'ın Barcelona'da düzenlediği tanıtıma katılan Messi, Nihat Kahveci dışında Türk futbolu hakkında fazla bilgisi olmadığını söyledi.

Messi, "Türkiye ve Türk futbolu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Villarreal'de oynayan Nihat'ı tanıyorum. Üç sene içinde İspanya'da çok önemli işler yaptı. Takımlarınızın Avrupa kupalarında zaman zaman başarılı işler yaptığını da biliyorum" diye konuştu.


"BARCA DIŞINDA BAŞKA BİR TAKIMI DÜŞÜNMEDİM"

Başarılı kariyerine çocuk denilecek yaşta Barcelona forması altında başlayan Messi, futbol hayatını sadece bu kulüpte sürdürmek istediğini, asla başka bir takımda forma giymeyeceğini dile getirdi.

Bu seviyede futbol oynamasında en önemli payın Barcelona Kulübü olduğunun altını çizen Messi, "Futbol oynamak istediğim başka bir kulüp yok. Barcelona dışında bir takımda veya başka bir ülkede bu kadar başarılı olup olamayacağımı bilmiyorum ama burdan ayrılmayı hiçbir zaman aklımdan geçirmedim" diye konuştu.


"SADECE BİR MARADONA VAR"

Son dört Dünya Kupası'nda istediği sonuçları alamayan Arjantin'in yeni Maradona'sı olarak gösterilen genç yıldız, hem benzetildiği Maradona'ya övgüler yağdırdı, hem de Dünya Kupası ile ilgili hedeflerini açıkaldı.

Sözlerine "Dünyaya sadece bir tane Maradona geldi" diye başlayan Messi, "Onun gibi bir futbolcu bir daha olmayacak. Onun dünya futboluna kattıklarını hiç kimsenin yapabileceğine inanmıyorum."

Dünya Kupası finallerinde Arjantin'in üstesinden gelemediği bir şanssızlığı olduğunu vurgulayan genç yıldız, "Bunun sebebini ben de açıklayamıyorum. Harika bir genç futbolcu grubumuz var ve en kısa zamanda Dünya Kupası'nı yine kazanacağız" ifadelerini kullandı.


"BU SEZON İŞİMİZ ÇOK DAHA ZOR"

Barcelona'nın bu sezon La Liga ve Şampiyonlar Ligi'ndeki performansına da değinen Messi, "Ligde işimizin kolay olduğunu söyleyemem. Real Madrid ile aramızda ciddi bir puan farkı var. Bunu kapatmak için çok fazla çaba göstermemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde ise önce Celtic ile oynayacağız. Zirveye gitmek için önce bu takımı geçmemiz lazım. Şampiyonlar Ligi'nde İnter, Milan, Real Madrid ve çok güçlü İngiliz takımları var. Bu sezon işimiz diğer sezonlara göre çok daha zor görünüyor" dedi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla