Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-02-2008, 11:49   #10
cizmeli_kedi
 
cizmeli_kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Rus ekibinin Kaya Peker'i kadrosuna katmak için astronomik bir teklifte bulunduğu, ancak siyah-beyazlı kulübün Kaya Peker'i vermek gibi bir düşüncesi olmadığı ve Dinamo Moskova'yı, yaptığı tekliften dolayı Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) ile Avrupa Basketbol Ligleri Birliği'ne (ULEB) bir mektup göndererek şikayet ettiği açıklandı.

Beşiktaş Cola Turka Genel Menajeri Burak Bıyıktay, Dinamo Moskova'nın Kaya Peker için astronomik bir teklifte bulunduğunu öğrendiklerini belirterek, ''Ancak bu teklifi gayri ahlaki buluyoruz'' dedi.

Bıyıktay, yaptığı açıklamada, Kaya Peker'in sözleşmeli oyuncuları olduğunu ifade ederek, ''Dinamo Moskova ULEB Kupası'nda bizim gibi favori bir ekip. Bu teklif Kaya'nın kafasını karıştırmaktan, ayrıca kulübümüzün olası bir başarısını engellemeye çalışmaktan başka bir şey değil. Kaya'nın da daha önce verdiği demeçlerde, Beşiktaş'ta oynamaktan ne kadar zevk aldığını bütün kamuoyu biliyor'' diye konuştu.

Bu konuda gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydeden Burak Bıyıktay, ''Dinamo Moskova'nın sportmenlik dışı bir teklifte bulunduğu yönündeki mektubu FIBA ve ULEB'e gönderdik. Tabii ki profesyonel hayatın içinde bu tarz teklifler olabilir, ama spor etiğine çok yakışmadığını düşünüyoruz. Biz hedefleri doğrultusunda ilerleyen bir takımız'' diyerek sözlerini tamamladı.
Beşiktaş'ta Kaya Peker krizi sona erdi. . Rusya'nın Dinamo Moskova takımının müthiş bir teklif yaptığı Kaya Peker dün takım arkadaşlarıyla vedalaşarak "Dinamo Moskova bana hayatımın teklifini yaptı. Beşiktaş'tan ayrılıyorum" demişti.
Bu gelişmeleri son dakika haberleriyle sizlere ulaştıran kartalhaber yine gündemi belirlemişti.
Dinamo Moskova'nın kaya Peker'e astronomik bir teklif sunmasının etik olmadığını belirten yönetici Şeref Yalçın, Rus ekibini dün akşam FIBA'ya şikayet etti.
Yalçın'ın şikayeti üzerine harekete geçen FIBA, Beşiktaş'ın onay vermemesi halinde bu transferin gerçekleşmeyeceğini açıkladı. Bu kararı Dinamo Moskova'ya bildiren FIBA Rus ekibinine uyarıda bulundu.

Kaya da bu gelişme üzerine Şeref Yalçın'la bir araya geldi. Beşiktaş camiasından özür dilediğini belirten Kaya'nın, "Dinamo Moskova kulübü yıllık 1.6 milyon dolara kadar çıkmıştı. Bu hayatımın teklifiydi. Ama bu teklifi unuttum. Sezon sonuna kadar Beşiktaş'ın başarısı için ter dökeceğim" dediği öğrenildi.

Kartalhaber'e konuşan Coach Ergin Ataman, "Beko Basketbol Ligi ve ULEB'deki başarılı sonuçlarımızın ardından birçok oyuncumuza teklifler geliyor. Biz çok iyi bir ekibiz. Ama gerçek olan bir şey var ki gelen bu tekliflerin needeni Beşiktaş camiasında yaşadığımız uyum ve bunun sonucunda gelen başarı. Biz bu sezon hem Avrupa'da hem de türkiye'de şampiyonluğu hedefliyoruz. Bunu da başaracağız. Kaya'nın takımda kalmasını sağlayan özveriyle çalışan yöneticimiz şeref Yalçın'a teşekkür ederim. " dedi.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
cizmeli_kedi Ofline