Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2008, 12:32   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mucize (Mehmet Tezkan)

Bu havada bu sahada böyle maç olur mu? Oldu.. Önce Beşiktaş’ı alkışladık.. O kötü zemine rağmen ayakta kalmasından mutlu olduk.. Beşiktaş golü de erken bulunca rahatladı..

O ana kadar Ankara’nın gol atacak, oyuna ortak olacak gücü yoktu.. Bu açıkça görülüyordu.. Sonra ne oldu? Bence bu sorunun yanıtı ilk golde var.. Nobre’nin golünden sonra öyle bir sevindiler ki bu büyük bir stres altında olduklarının kanıtıydı..

Kolay gol atamama veya kolay gol yemenin getirdiği baskı.. Güvensizlik..

Yani kötü şeyler olacak endişesi, o endişenin getirdiği telaş.. Erken gelen gole bu kadar çok sevinmenin anlamı buydu..

Bunun kanıtı da Beşiktaş’ın üst üste yediği gollerdi.. İlk gole bir şey demeyeceğim.. Yapılacak çok şey yoktu ama ya ikinci gol..

Maçın havası şu şekilde geçti; psikolojisi.. Beşiktaş Nobre ve Holosko ile iki gol buldu.. Kontrolü ele geçirdi.. Nobre de Holosko da iyiydi.. Israrla pres yapıyor, defansı zorluyordu.. (Sağlam Nobre’yi alıp Ricardinho’yu oyuna sürerken ne düşündü kimse anlamadı. Ankara’yı rahatlattı..)

Maçı izleyenler “Bu havada bu kadar” derken Ankara’nın golü geldi.. “Eh, olur” dedik.. Bu havada olur.. Gerçi yenen golün karlı zeminle ilgisi yoktu ama olsun.. Kornerden gelen top ağları buldu.. Şıktı..


***

Herkes biter derken.. Herkesin ağzından yuh sesi çıktı.. Koca bir yuh.. İ.Toraman ile Rüştü birbirine girdi, top ağları buldu.. Rüştü bunca deneyimine rağmen o hata yapılır mı? Toroman kalecini mi marke etmek için oradasın rakibini mi? Ucuz goldü..

Neyse ki Beşiktaş uzatmada Toraman’la golü buldu da (Bu gol de şanstı.. futbol meleklerinin hediyesi gibi) üç puanı kurtardı..

Gelelim aldığımız notlara.. Bir kere böyle havada futbol oynamak zordur ama yorum yapmak daha da zordur.. Zemin futbolcuyu teslim alabilir.. Ama Beşiktaş teslim olmadı..

Bence öne çıkan isim Aydın’dı.. Sol ayağına çok hakim, koşuyor, top alıyor iyi pas veriyor.. Hele attığı iki korner muhteşemdi.. Tello yoksa Aydın var..

Sonuç; Beşiktaş üstündü rahat alacağı maçı mucize galibiyete çevirdi.. Sağlam çok düşünmeli, çok kafa yormalı!

Artık her yenilgiden sonra suçu oyuncularına atmamalı!
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla