Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2008, 13:33   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kara kışa rağmen 5 gol (Atıf Keçeci)

Kötü hava şartlarının Avrupa yakasına geçişte uğrattığı zaman kaybı, yolumu değiştirip beni hiç sevmediğim ekran karşısına oturttu. Uzun zaman sonrasında şezlong yazarlığının sıcacık odada keyfini yaşamak fırsatını yakalamış oldum.
Ertuğrul Sağlam, Gordon'a defansın göbeğinde, Gökhan ile birlikte görev vermişti. Bu değişiklik İbrahim Toraman'ı sağ beke, Ali Tandoğan'ı da orta sahanın sağ çizgiye yakın bölgesine yerleştirmişti. Tello'nun yokluğunda Aydın sol kenarı kullandı. Kuvvetli bir yapıya sahip oluşu ağır zemine rağmen iyi işler yapmasını sağladı. Sol ayağı ile kullandığı köşe vuruşlarında topu tehlike oluşturacak bölgeye ustalıkla göndermesi ilk golün kazanılmasını sağladı. Zeminin karla kaplı oluşu, topun giderek hız kazanmasına sebep olması, kontrollü futbola izin vermedi. Hırvat Gordon'u ise ağır zemin fazla etkilemedi. Yerden ve havadan kesici olarak olumlu işler yaptı. Duran top organizasyonlarında rakip kale içerisine gidişi, gol şansı araması kendine güvenin bir işaretiydi. Giderek takım oyununa alıştığında yarar sağlayacak bir futbolcu görüntüsü verdi.
Yukarıda değindiğim saha şartlarında organize futbol beklemek haksızlık olur. Bu durumlarda yapılması gereken kaleyi görenin şut atması olmasına rağmen her iki takımda bunu beceremedi. Topun eşit zaman dilimlerinde karşılıklı kullanılması, dengeli bir oyunu beraberinde getirdi. İlk gol kornerden geldi. Aydın'ın kullandığı köşe atışında Senecky topu elinden sektirince Nobre fırsatı değerlendirip fileleri havalandırdı. Beşiktaş, erken golün rehavetine girdi. Rakibin de üzerine fazla gelmemesi oyunu orta saha futboluna dönüştürdü. İkinci yarının başlarında futbol anlayışında bir değişiklik yoktu. Her iki taraf da golü şansa bırakmış bir görüntü veriyordu. İkinci Beşiktaş golü gene rakip defansın bir ikramı sonucu geldi. Emre'nin uzaklaştırmak istediği top Holosko'nun önüne düştü. Slovak futbolcunun kötü vuruşuna rağmen top kale çizgisini zar zor geçerek gol oldu. Mert Nobre-Ricardinho değişikliği skora dönük bir eylemdi ama istenen olmadı. Deca'nın serbest vuruşunda Meksikalı golcü De Nigris'in kafasının kaleci Rüştü'nün bakışları arasında yan direkten dönmesi sanki sonrasında gelecek aynı oyuncunun üç dakikaya sığdırdığı iki golün habercisiydi. Tribünlerde özellikle İbrahim Üzülmez ve Rüştü'ye karşı başlayan tepkiler İbrahim Toraman'ın uzatma dakikalarında gelen galibiyet golü ile sevince dönüşürken herkes rahat bir nefes aldı. Bir kere daha izlendi ki Siyah-Beyazlı takımda futbol açısında noksanlıklar devam etmekte.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla