Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2008, 13:35   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Enayi goller! (Vedat Okyar)

Saha ve hava şartları kaliteli oyuncunun elinden kalitesini alır. Ne yapmak lazım? Rakipten daha çok koşacaksın, daha iştahlı olacaksın. Kontrolü de elden bırakmayacaksın. Beşiktaş, bu dediklerimi 80 dakika yaptı. Üst seviyede bir top oynama iştahı vardı. O ana kadar da her şey yolunda gidiyordu. Sonra yine eski alışkanlık sahne aldı. Yine bir korner topu, yine ne ön direkte ne arkada bir memurun var. Yenilen o gol, panik 2. golü de yedirdi. Bir takımın 18’inin içi sit alanıdır. Orada inşaata müsaade edilmez. Ufak inşaattan vazgeçtim, rakipler gökdelen dikiyor. Şampiyonluğa oynuyorum diyorsan, böyle enayi goller de yenmeye devam edilecekse şampiyon olamazsın.

Bu maç beni aldatmaz. Ankara maçı son işiniz değildi. Bundan sonrası esas işinize başlama zamanı. Maçın genelinde Beşiktaş ağırlıklı oynandı. Ankara takımı 2-0’dan sonra nasıl olsa kaybettim oyunu oynadı. Onlar için sonlara doğru çıkardıkları 1 puan altın puandı. Beşiktaş son dakikada girdiği çıkmaz sokaktan çıktı.

Gözümün biri Beşiktaş’ta, biri de Gordon’daydı. Dün akşam gördüğüm kadarıyla bir takım ayıpları kapayacak. Pozisyon hatası yapmayan, kademe anlayışı iyi olan bir oyuncu. Oyuna topu nasıl sokar, onu dün akşamki sahada anlamak mümkün değil. Sıkıştığı yerde topu taca atıyor. İyi bir sahada topu oyuna sokacaksa çok faydalı olur diye düşünüyorum.

BAŞINA ÇORAP ÖRDÜN

Maçın hakemi, tabii ki bu sahada faul süzmelerinde zorlandı. Hep deriz ya, futbolcuya ne kadar zorsa, bu sahalar hakemlere de zor. Buraya kadar tamam da, ondan sonrası skandal. Hakem kardeş, dünyanın neresinde olursa olsun saha karla kaplıysa kırmızı topla oynanır. Tedarik edilmemişse oynatmazsın. Hem oynayana zorluk çıkardın, hem kendine, hem seyredenlere.

Her zaman olmayacaklardan biri oldu. Maç geldi, gitti. Ertuğrul, çok basit bir şeyi yap be adam. Ben de biliyorum ki, defans eğitimi vermek zordur. Orada oyuncunun pozisyon kalitesini artırması lazım. En basiti, birer diğere her kornerde birer memur koy. Bunu yapsaydın ilk gol hiçbir yerden girmezdi. Ertuğrul, Nobre’yi çıkardın başına çorap ördün. Adam oralarda savaş veriyordu, topu tutuyordu, her top geri döndü sana patladı. Ankaraspor’a yardım ettin.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla