Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2006, 09:34   #1
eagle_1903_
 
eagle_1903_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
FUTBOLDA İDARİ YAPILANMA(atıf kececiden köşe yazısı)

Futbolda idari yapılanma
Atıf Keçeci

İdari menacerlik konusunda son karar Ali Gültiken oldu. Şimdi yapılacak, bu konuda hiç bir tecrübesi olmayan bu arkadaşı bir eğitim sürecinden geçirtmek olmalıdır.
Click the image to open in full size.
Gültiken futboldan gelen altyapısı güçlü bir isim. Ancak idari konulardaki farklılık, bu yönde bilgilenmek suretiyle giderilebilir.
Günümüz idari menacerleri alaturka usûller olan 'hadi koçum, hadi aslanım'ın dışında kendilerini bir genel müdür gibi görmelidirler.
A.Ş. hüviyetindeki şirketlerin idaresi ile bütçeleri 100 milyon dolarlara ulaşmış kulüplerin idari yönetim şemalarının içerisinde futbol şubesi idari menacerliği önemli bir sırada bulunmalıdır.
Bana handikap gibi görünen teknik direktör Jean Tigana'nın tavrının ne olacağıdır. Zira Mehmet Ekşi'nin göreve getirilmesinden sonra yaşananlar beni kaygılandırmaktadır. Hissettiğim kadarıyla, Mösyö, Ümraniye'de fazla sivil görmek istememektedir.
Ekşi'ye takındığı tavır kişisel ise durum değişir. Ancak ilk defa karşılaştığı ve sosyal ilişki açısından son derece uyumlu olan Ekşi ile anlaşamayanın, yeni isimlerle nasıl bir diyaloğa gireceği de merak konusu olur.
Yönetim, menaceri futbolcuların alacaklarının tahsili konusunda bir paravan olarak kullanmaması, işlerin selametle yürümesi açısından önemlidir.
Bu görevi üstlenen kişinin görevleri arasında bu konu da olacaktır, ama para muhabbetinde ödemeci taraf çoklukla şirin görülmez, bu husus dikkatten kaçmamalıdır.
Ali Gültiken'e de düşen görev, konu ile ilgili kendini geliştirmek açısından döküman temin ederek ve de bu işi ülke içerisinde son senelerde yapma çabasındaki insanlarla görüş alışverişinde bulunmak olmalıdır.
Gordon Milne gönderilmeli
Beşiktaş'ın sırtına geçen sezon yüklenen bu kamburdan süratle kurtulunmalıdır. Kulübe tek kuruş katkısı olmayanların şahsi dostlukları sebebiyle bu kişiye verilen her kuruş kulübe ihanet anlamı taşır.
Sir; bulunduğu süre içerisinde kulübe ne gibi bir artı değer katmıştır. Birileri çıkıp bunu anlatmalıdır. Beşiktaş'ı çalıştığı 5.5 sezonun üçünde şampiyon yapmış olması, o günleri yaşayanlara masal dinlemek gibi gelir. Zira kendisine teslim edilen kadro ile içeride her sezon şampiyonluk ipi göğüslenmeli, Avrupa'da da Beşiktaş kendinden bahsettirmeliydi.
21-22 yaş ortalaması ile aldığı o günün takımında çalıştığı süre içerisinde bir tane genç oyuncu monte edememesi, kendisinden genç oyuncu yetiştirmesi konusunda fayda bekleyenlere anlamlı bir cevaptır.
Yönetim vakit geçirmeden bu konuda işine son verilme kararını almalıdır. Aksi durum, değişik yorumlara yol açar ki, bu da hiç hoş olmaz.
Çok şikayet aldığım BJK TV konusunda yazacaklarım vardı, ama yerim tükendi. Gelecek günlerde ele alırız. Belki bu kadarı bile uyarı anlamı taşır ve bir müdahale yapılır.
__________________
ÖLüMLe YaŞaMı AYıRaN ÇiZGi,
SiYaHLa-BeYaZı AYıRaMaZKi..
eagle_1903_ Ofline   Alıntı ile Cevapla