Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2008, 18:20   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'tan Küfür açıklaması

Beşiktaş Kulübü, Ankaraspor ile BJK İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmanın son dakikalarında tribünde yaşanan gerginlikle ilgili olarak açıklamada bulundu.

Açıklamada, skor 2-2 berabereyken protokol tribününe doğru, iddia edildiği gibi toplu halde bir grubun değil, kalabalığın içinden münferit olarak bir taraftarın söylemlerinin olduğu kaydedilerek, şu görüşlere yer verildi:

''Karşılaşma sonrasında kameradan bulunduğu tribün taranarak, feveran içindeki davranışlarından tespit edilerek emniyete celp edilen ve tanıkların ifadesiyle o şahıs olduğu belirlenen kişinin, emniyetteki sorgusunda, (2-0 galip iken son dakikalarda maçın 2-2 beraberliğe dönüşmesinin verdiği üzüntüyle tepki içerisinde oldum. Ne Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ne de Ankaraspor Onursal Başkanı Sayın Melih Gökçek'e, ne ben ne de etrafımdaki kişiler tarafından, küfürlü bir söz asla sarf edilmedi) şeklinde ifade vermesi ve eylemin gerçekleştiğine dair somut bir delilin bulunmaması üzerine, kendisinden davacı olunmamıştır.

Ancak Kulübümüz küfrün ve şiddete yönelik eylemlerin statlarda sona erdirilmesi için gerek stattaki kameralar, gerek de emniyet güçleriyle ve de özel güvenlik birimleriyle yapacağı işbirliği ile çok titiz bir çalışma içerisinde bu işin takipçisi olacaktır.

Bahse konu kişi hakkında emniyet birimlerinin, 5149 sayılı yasa gereği konuyla ilgili araştırmalarını sürdürdükleri ve ilgili kişinin İl Spor Güvenlik Kurulu'na sevk edileceği öğrenilmiştir.''
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla