Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2008, 14:21   #1
tekaşkımbjk_03
 
tekaşkımbjk_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Çarşıya Laf Atanlar İçin Yazılmış Bir Yazı

28 senede toplasan 2 kere izlemişimdir kapalıdan maç. Geri kalan maçlar yeni açık eski açık. Hep şunu fark etmişimdir. Eskiden maç başlamadan açık eski açık tezahüratlara başlar kapalı son bir saat kala dolar tezahüratlar da daha da gür bir ses çıkar. Numaralı ise son 10 dakika dolar Kapalının maçın durumuna göre bir iki seslenmesine karşılık numaralı da tezahüratlara eşlik eder. Maç başlar ben maçın heyecanı ile susarım etrafıma bakarım etrafımda genelde susar maçı izlemeye koyuluruz arada kapalının ara gazları ile yeni açık eski açık coşmaya başlar oyun da skor da iyi ise bütün stad tümden kopar. Geçen sene 15 16 maça gittim. Taraftar olarak bağıran kapalı ortadır maç sırasında geri kalan tribünler ise genelde maçı izler. Şimdi herkes kapalıya yükleniyor. Ama adama sorarlar bu adamlar maç esnasında bağırırken sen maçı izle maça tepki verme ondan sonra her şeyi kapalıdan bekle. Maç boyunca sus kapalı fenere cimboma küfredince yeni açık eski açık olarak sesin tavana vursun.

Gelelim saadete! 2 yıl önce Galatasaray şampiyon olurken taraftarları 34 maç yönetim aleyhine bağırdı takımını desteklemedi stadı doldurmadı. Takım desen maaşlarını alamayan futbolcular ordusu transfer desen doğru dürüst transfer yok son 4 hafta kala ezeli rakibinden 4 yemişsin ve bu takım gitti bunca olumsuzluğa rağmen şampiyon oldu.

Peki, bu sene neler oluyor! Senin rakibin Sivası Sivas’ta kar altında -20 de fark atıyor. Sen ise Kayseri deplasmanında hafif saha bozu diyorsun pozisyona bile giremeden mahkûm oynayıp kaybediyorsun. Diğer rakibin haftalardır 10 numarası sakat ön liberosu sakat önemli 2 oyuncusu kadro dışı bir yabancısı Afrika kupalarında iken lider oluyor sen ise sadece Tello’nun olmadığı maçlarda en az 10 puan kaybediyorsun. Senin takımın lig teki ilk beşte yer alan bütün takımlara yeniliyor ve bu maçlarda teknik direktör acemilikleri sergileniyor. Yönetim desen her hafta bir fiyasko gerçekleştiriyor bir kere taraftar bağırıyor aleyhine Sivas maçında onda da bizim forzada akıllı taraftarlar dahil protestolar yüzünden yenildik diyen yönetime kanıyor.

Erman haftalardır taraftara laf söylerken kızan buradaki taraftarlar bir bakıyorsun maçı bırakmış yok makara olmuş yok bilmem ne. Kardeşim futbol temaşa sporu eğlencedir diyoruz değil mi. O zaman neden eğlenilmiyor neden hem takımı desteklerken hemde işin şov kısmına kızılıyor. Maça gidenler robot mu millet tutturmuş ıslık baskı kapalı da bağıranlar toplasan 2000 3000 kişi peki stadın geri kalanı ne işe yarıyor ne yapıyor. 34 hafta içerde dışarıda sen maça git kar yağmur çamur demesin burada maça gidip susan hayatında İnönü’de maç izlemeyen adam sana sallasın.
Taraftar olarak hatalarımız yok mu var ama her kötü sonuçta da suçu taraftar da bulmak aptallıktır. Senin yönetimin acizse hiçbir ağırlığı yoksa federasyon hakemler bazında bir etkin yoksa basın karşısında bile ; hocan her maç inanılmaz taktiksel hatalar yapsın takımdaki futbolcuların yarısı Beşiktaş’ta oynayacak kapasitede olmasın ama ne imiş Dat diri dat dat yaptı taraftar suçlu lütfen taraftar profili ile uğraşacağımıza bu yönetimden kurtulmak için çabaları olan Beşiktaş projesine destek vermemiz gerekirken olmayacak hocaya sırf destek de destek diyerek hatalarını görmezden geliceğimize bırakalım bu işte gönlünü koyan emeğini parasını cebinden harcıyan taraftar da artık suç bulmayın. Son olarak ben evde lig tvden maçı izlerken orda stada olan bunca soğuğa rağmen takımını destekleyenlere hataları da olsa canı gönülden tebrikler.

(Alıntıdır)
__________________
Click the image to open in full size.
tekaşkımbjk_03 Ofline   Alıntı ile Cevapla