Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2006, 12:05   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yolcudur Emre

Sezon başında Inter’den Newcastle’a transfer olan Emre’nin İngiltere’de mutlu olmadığı ve özellikle Souness’ın gidişinden sonra ayrılmak için fırsat kolladığı öğrenildi. Milli yıldıza Milan’ın talip olduğu belirtildi


Avrupa fırsatı kaçınca
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’da forma giyen Emre Belözoğlu’nun takımdan ayrılmak istediği bildirildi. Sezon başında Greame Souness’ın çabalarıyla Inter’den Siyah-Beyazlı ekibe transfer olan milli yıldızın Ada’ya bir türlü uyum sağlayamadığı ve özellikle İskoç çalıştırıcının işine son verilmesinin ardından iyice mutsuzlaştığı ifade edildi. İngiliz ekibinin Federasyon Kupası’ndan da elenip, Avrupa’ya gitme şansını yitirmesinin Emre’nin motivasyonunu olumsuz etkilediği kaydedildi.

‘Yanlış takıma geldim’
24 yaşındaki yıldız oyuncunun yakın çevresine yanlış takıma geldiği yolunda sürekli dert yandığı öğrenilirken, “Ben bu takıma büyük hedefler için geldim. Ama istediğim ortamı bulamadım. Sanırım bu konuda biraz yanıldım” diye konuştuğu belirtildi. İsviçre maçındaki olaylar nedeniyle FIFA’dan 6 maç ceza alan milli oyuncuyla Milan’ın ilgilendiği dile getirildi. Emre’nin de daha önceki İtalya tecrübesi nedeniyle Kırmızı-Siyahlılar’a sıcak baktığı bildirildi. Tek sorun yıldız oyuncunun yüksek bonservis bedeli...

Türkiye’yi istemiyor
Emre’nin Türkiye’ye dönmeyi ise şu aşamada kesinlikle düşünmediği gelen bilgiler arasında. Bu arada Premier Lig’de dün Charlton ile karşılaşan Newcastle United sahadan 3-1 mağlup ayrılarak, üst üste üçüncü yenilgisini aldı. Siyah-Beyazlılar, ev sahibinin Bent (Pen.), Bowyer (K.K) ve Bothroyd ile bulduğu gollere Parker ile cevap verdi. 11’de başlayan Emre Belözoğlu 90 dakika forma giydi. Günün gol düellosu şeklinde geçen diğer karşılaşmasında da Middlesbrough sahasında Bolton’ı 4-3’lük skorla devirdi.

Halil şov yaptı
Almanya’da Halil Altıntop fırtınası esiyor... Futbol yaşamını Bundesliga’da sürdüren temsilcimiz gol yollarındaki uzun süren suskunluğunu Borussia Mönchengladbach karşısında bozdu. Rakip fileleri iki kez havalandıran genç golcü, takımının aldığı 3-0’lık galibiyette önemli rol oynadı. Kaiserslautern’in diğer golü Skela’dan geldi. Bordo-Beyazlılar bu galibiyetle ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Dün oynanan diğer karşılaşmada ise Arminia Bielefeld ile Nurnberg golsüz berabere kaldı.

Anderlecht uçuşa geçti
Belçika Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren iki takımı karşı karşıya getiren haftanın maçında lider Anderlecht deplasmanda üçüncü Club Brugge’ü 2-0 yenerek, önemli bir avantaj elde etti. Konuk ekipte 11’de başlayan Serhat Akın 63 dakika görev aldı. Anderlecht’in gollerinin ikisini de maça damgasını vuran sahanın yıldızı Frutos kaydetti. Eflatun-Beyazlılar bu sonuçla bitime 6 hafta kala en yakın takipçisi Standart Liege ile aradaki puan farkını altıya yükseltti.

Eriksson bombası!
İngiltere’de müthiş iddia... Daily Mail gazetesi, Chelsea’nin Rus sahibi Roman Abramovich’in başarılı teknik direktör Jose Mourinho’nun yerine Dünya Kupası’nın ardından İngiltere Milli Takımı’nı bırakacak olan Sven Goran Eriksson’ı getirmeyi planladığını yazdı. Haberde Abramovich’in tek yetkili olarak tayin ettiği Başkan Peter Kenyon ile sorunlar yaşayan Portekizli çalıştırıcıyı göndermeyi düşündüğü belirtildi. Özellikle Beckham’ın Chelsea’ye transferine Mourinho şiddetle karşı çıkınca bu ikili karşı karşıya gelmişti, Abramovich de Kenyon’a arka çıkmıştı. İsveçli teknik adamın, Chelsea’yi üst üste 2. şampiyonluğuna getiren deneyimli çalıştırıcının yerine geçmesi durumunda David Beckham’ın da Mavi-Beyazlı formayı giyeceği öne sürüldü.

Nihat’a bir darbe daha
İspanya Ligi’nde zor günleri teknik direktör değişikliği ile aşmaya çalışan Nihat Kahveci’nin takımı Real Sociedad’a yeni hocası Bakero da şans getirmedi. Mavi-Beyazylılar deplasmanda Getafe’ye 2-1 mağlup olup, son sekiz maçında yedinci yenilgisini aldı. Nihat 64 dakika sahada kalırken, kendinden beklenen gol vuruşunu yapamadı. Getafe’nin gollerini penaltıdan Pernia ve Guiza atarken, konuk ekip tek sayısını Gonzalez ile buldu. Viafara’nın atılmasıyla Sociedad 68. dakikadan sonra 10 kişi oynadı.
Diğer sonuçlar:
C.Vigo-Mallorca: 2-0,
Racing Santander-Zaragoza: 0-0,
Sevilla-Valencia: 1-0,
Espanyol-Alaves: 0-0.

Tottenham golcü arıyor
Liverpool’da fazla forma şansı bulamayan Djbril Cisse’ye kancayı atan Tottenham Hotspurs, Atletico Madrid’in yıldızı Fernando Torres’i renklerine bağlamak için harekete geçti. Ada basınında yayınlanan haberlerde genç İspanyol golcü için Tottenham’ın 15 milyon Pound önerdiği iddia edildi. Madrid ekibine Torres için daha önce Chelsea 20 milyon Pound’luk bir teklif yapmış ancak olumsuz yanıt almıştı.

Feyenoord darmadağın
Hollanda Ligi’nde son haftaların düşüş yaşayan takımı Feyenoord bir darbe de evinde Den Haag’dan yedi: 0-2. Üç haftadır kazanamayan Kırmızı-Beyazlılar’ı yıkan golleri Finli Kolkka kaydetti. Konuk ekip bu sonuçla ligde kalmak için altın değerinde üç puanı hanesine yazdırdı. Hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezon geçiren Ajax, Amsterdam Arena’da NAC Breda ile 1-1 berabere kalıp, taraftarını bir kez daha üzdü. Alkmaar deplasmanda Waalwijk’i 1-0 yenip, Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılma yolunda dev bir adım daha attı.
xarizma Ofline