Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2008, 11:21   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sağlam – Ricardinho Feldkamp - Lincoln (Güven Taner)

Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, zorlu kış koşulları altında oynanmakta olan maçta takımı 2-0 önde iken, en sert mücadele veren adamı Nobre’yi 72.dakikada sahadan çıkardı. Yerine futbolu yumuşak yorumlayan, topu ayağında tutarak kendi takımı kadar karşı takımı da rahatlatan, top kazanma çabası göstermeyen Ricardinho’yu oyuna aldı!

Galatasaray teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp, uzun bir sakatlık dönemi geçirdikten sonra, fizik gücünü kazanamadığı için, Beşiktaş’taki Rico’nun yurttaşı ve ondan çok daha günün futboluna yakın çok ünlü adamı Lincoln’ü takıma koymuyor!

Sağlam birkaç yıllık teknik adam, Feldkamp nerede ise Sağlam’ın yaşı kadar süre bu işi yapmış. Çok farklı deneyim sürelerine sahipler.

Feldkamp sakatlığının etkisinde henüz fizik güç yeterliliği kazanmadığı için, üstün fizik güç ile desteklenen bir ‘takım oyunu kimliği’ kazanmış Galatasaray’ın yakaladığı olumlu gelişmeyi; top ustası da olsa, yavaş oynayan biri ile durdurmak istemiyor. Takımı Lincoln’ün düzeyine indireceğine, Lincoln’ün takımın yanına yükselmesini bekliyor. Yükselmez ise belki de ‘birlikte koşarak’ üreten Galatasaray’a onu hiç koymayacak.

Ertuğrul Sağlam, önde basarak, olabildiğince topluca koşarak maçın akışına egemen olmuş ve 2-0 öne geçmiş takımını; kar yağışı altında, buzlu zeminde büyük bir fizik güç harcayarak ve istekle rakibe etkili baskı uygulayan adamını çıkarıp, yerine yürüyerek oynayan adamı koyarak durduruyor! Ertuğrul’u Beşiktaş’a uygun gördüm; ama epey zaman geçmesine karşın hálá kendisini geliştirmediğini de görmekteyim.

Onda eski futbol kafası var. Bizde alışkanlıktır: ‘Adam ayağında topu tutsun!’ isteriz. Tek adamla ayakta top tutarak takımı dinlendirme, zaman çalma gibi yollarda yürümek eskidendi. Bu şekilde tempoyu düşürdüğünüzde rakibinizi rahatlatıyor, üstünüze gelmesine izin veriyorsunuz. Topu daha kolay kazanmasına şans tanıyorsunuz. En kolay kazanılan top, tek kişinin beklettiği toptur. Günümüz futbolunda topun ‘bir adamda’ değil, ‘takımda’ kalması ilkesi güdülür ki tempo düşmesin. Bir teknik adam bunu bilir ve bunu öğretip, benimsetir.

Ertuğrul ise hálá Brezilya ulusal takımı ile son iki dünya kupasına katılmış ama artık o çizgisini yitirmiş Rico’nun adını kullanıyor. Ününü bir yana koyup, neyi nasıl yaptığına, yapamadığına bakmalı.

Ona daha önce Ricardinho’nun yerine Aydın’ı önermiştim. Fena mı oldu!
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla