M.Denizli:Beşiktaş'ta Çalışmak İsterim | | Milli Takımlar eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, konuşmacı olarak katıldığı İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen “Türk Futbolunun Analizi ve Milli Takım” konulu panalde, “Beşiktaş ile çalışmak isterdim ama kısmet olmadı” dedi.
Panelde, öğrencilere futbol hayatından kesitler sunan Mustafa Denizli, Beşiktaş’la ilgili bir soruyu “Ben çocukluğumdan beri Beşiktaşlıyım. Beşiktaş Başkanı’yla defalarca görüştüm. Ama Beşiktaş’ta çalışmak kısmet olmadı. Benim prensiplerim vardır, onun dışına çıkmam” diyerek yanıtladı. Denizli milli takımın giyeceği turkuaz forma için de, “Formanın turkuaz renkte olması, izleyenler, Türk Milli Takımı’nın futboluna bakacağı için kabul edilebilir. Bayrağı değiştirmiyoruz, formanın rengini değiştiriyoruz. Hiç kimse ‘Hangi formayla sahaya çıkılmış’ demeyecek. Herkes oynanan oyuna bakacaktır. Dünyada turkuaz formayı da sadece bizim takım giyecek. Bu ise turkuaz renkte hangi takım sahaya çıksa, ‘Türk Milli Takımı çıktı’ diyecekler” şeklinde konuştu.
Denizli, “Futbol Federasyonu’nun yabancı futbolcular için aldığı 6 artı 2 kararının, Türkiye’den yıldız oyuncu çıkmasına engel olup olmayacağı” yönündeki bir soruyu da, şöyle yanıtladı: “Bu karar, Türkiye’den yıldız oyuncu yetişmemesinde küçük bir neden olarak düşünülebilir. Benim zamanımda, yabancılar için 3 artı 1 kararı alınmıştı, sonra bu artı her sene devam etti. Bu ülkede futbol için saçma bir mantık. Bunun ya 8, ya da 6 olması lazım. Yabancı oyuncuların çok olması, aslında Türk oyuncular için rekabeti artırır, buna iyi yönden bakmak lazım.’’
Kaynak: Sabah |