Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-02-2008, 18:09   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Erdoğan'dan KA-DER'e yanıt

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Beşiktaş-Kayserispor maçı sonrası yaptığı “Bayan takımı gibi futbol oynanıyor” açıklamasının, Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) tarafından yanlış yorumlandığını ve algılandığını söyledi.


Erdoğan, yaptığı açıklamada “kadınları aşağıladığı” gerekçesiyle kendisine tepki gösteren KA-DER'e yanıt verirken, “KA-DER tarafından yapılan talihsiz beyanatı duymuş bulunmaktayım. Benim erkek futbol takımının oyununu, bayan futbol takımı oyununa benzetmiş olmam, tamamen bir teşbih olayıdır, yani benzetme olayıdır. Sanıyorum ki bu inceliği bilmemektedirler. Teşbih bir edebiyat sanatıdır ve malumdur ki teşbihte hata olmaz. Bu benzetmenin hakaret olarak yorumlanması ve algılanması, sanıyorum bu inceliği bilmemekten kaynaklanmaktadır” diye konuştu.
Bedensel spor dallarında bayanlarla erkeklerin aynı performansta olmadığının bir tabiat kanunu olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Aksi olsaydı futbol, basketbol, tenis, voleybol, hentbol gibi branşlarda bayanlarla erkekler aynı takımlarda oynar ve sportif faaliyetlerini sürdürürlerdi. Erkeklerin performansıyla bayanların performansının farklı olması nedeniyle, daha düşük performansta olan bayan takımının oyun gücünü, bir maçta düşük performans gösteren erkek futbol takımının performansına benzetmek nasıl bir hakaret içermektedir, bunu ben anlayamadım, anlayan varsa açıklasın. Şayet bu sayın hanımefendilerin mensup olduğu dernek, bayanların sportif anlamda performanslarının erkeklerle aynı veya onlardan daha yüksek olduğunu düşünüyorsa, benim beyanatımı kınayacakları yerde Futbol Federasyonu'na, Basketbol Federasyonu'na, Hentbol Federasyonu'na vs. başvurarak, kadınlarla erkekler arasında neden ayrım yapıldığını sorsunlar ve varsa sitemlerini bu kuruluşlara yapsınlar. Aksi halde beyanatları ya bir kasıta dayalı veya laf olsundan ileri gidememiş olur.”


</B>
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla