Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2008, 19:48   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Van Basten resmen Ajax’ta

Click the image to open in full size.
Van Basten resmen Ajax’ta
Hollanda teknik direktörü Van Basten, Ajax'la 4 senelik sözleşmeye imza attı.
23 Şubat 2008 15:02
Euro2008'den sonra milli takımı bırakacağını açıklayan Hollanda teknik direktörü Marco van Basten, Ajax'la 4 senelik sözleşmeye imza attı.

Ajax resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, 43 yaşındaki Van Basten 1 Temmuz'dan itibaren Adrie Koster'in yerine takımın başına geçecek.

Ajax formasıyla oynadığı 172 maçta 151 gol atan Van Basten, bu formayla 1987 yılında Kupa Galipleri Kupası'nı kazandı. O sene Milan'a imza atan efsane forvet, Milan'la iki kez Avrupa Şampiyonu oldu. Ayak bileğindeki sık sakatlıklar yüzünden 1995 yılında futbola veda etti.

2000 yılında Ajax genç takımının başına geçen Van Basten, 2004 yılında Dick Advocaat'ın yerine Hollanda'nın başına geçmişti.

Van Basten'in yardımcılığını kulübün eski futbolcuları John van't Schip ve Rob Witschge yapacak. Ajax teknik idarecisi Martin van Geel, Van Basten'in kulübe getirilmesiyle ilgili olarak, “Ajax'la geçmişte büyük başarılar kazanmış futbolcuları şimdi antrenör olarak görmek bizim için çok sevindirici. Uluslararası deneyimleri sayesinde takıma çok şey kazandıracaklarını düşünüyorum,” dedi.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla