Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-02-2008, 14:53   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kardeşi kışlada abisi dağda

İşte kara harekatının diğer yüzü... Bir kardeşi dağa çıktı, diğeri ise kışlada vatanı bekliyor...Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara harekatı dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz haber ajansı Reuters, harekatı bir Türk genciyle yaptığı röportajla değerlendirdi...

İngiliz haber ajansı Reuters, kara harekatını farklı bir açıdan ele aldı... “Türkiye'de 24 yıldır devam eden Kürt sorunu kardeşi kardeşe karşı getirdi'' diyen Reuters, Cizre'de bir kardeşi PKK militanı olarak dağa çıkan, diğeri şu anda bölgede askerliğini yapan Kamuran Yürük isimli gençle görüştü.

Reuters haberde şu ifadeleri kullandı: “Kamuran Yürük'ün endişelenmek için fazlaca gerekçesi var. Bir kardeşi PKK militanı olarak dağda, diğeri ise bölgede askerliğini yapıyor. Kısaca Kamuran Türkiye'de 24 yıldır devam eden bölünmüşlüğün en iyi örneği... Ağabeyi Abdurrahman (33) 19 yıl önce bağımsız bir Kürt devleti hayalinden etkilenerek PKK'ya katılmış, Kamuran da peşinden gitmek istemiş ama ailesi izin vermeyerek evlenip iş bulmasını söylemiş.

ÇÖZÜM OLMAYACAK

Kamuran da Cizre'da kalıp inşaatta çalışmaya başlamış. Zaten bu bölgede, inşaat işçiliği sınırda ticaret yapmak veya koruculuk dışındaki ender iş imkanlarından... Kamuran bugün Cizre'de kalabalık bir kahvehanede "Sorun yalnızca kimlik ya da bağımsızlıkla ilgili değil. Temelinde insanların devletin baskısına artık dayanamaması yatıyor. İki taraf arasındaki sorunun çözümü olduğunu düşünmüyorum. Devlet Kürtler'in taleplerini asla kabul etmeyecek, PKK da dağdan inmeyecek" diyor.
__________________
Click the image to open in full size.

Konu HandaN tarafından (24-02-2008 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir..
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla