Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2008, 14:05   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bülent Ersoy'a RTÜK kıskacı !

Click the image to open in full size.Bülent Ersoy'un askerliğe ve şehitlere yönelik konuşmaları RTÜK'ü harekete geçirdi.




Popstar Alaturka programında Bülent Ersoy'un, Kuzey Irak'a düzenlenen kara harekatını Amerikan senaryosu bir entrika olarak nitelemesi ve harekatta şehit olan askerler için, “Yani tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz. Ama yani göz göre göre de bu çocukları o zaman bütün analar doğurur verir toprağa, bu mu yani?” diye konuşması, RTÜK'ün Perşembe günü yapacağı toplantının gündemine alındı.

ANKA'nın RTÜK'ten edindiği bilgiye göre, programı yayınlayan kanalın yöneticileriyle temas kurularak, Bülent Ersoy'un sözleri nedeniyle halkın ve Üst Kurul Üyelerinin bu konudaki hassasiyetlerinin aktarıldığı öğrenildi.

POPSTAR ALATURKA BÜLENT ERSOYSUZ DEVAM EDEBİLİR

RTÜK Yöneticileri, kanal yöneticilerinin de bu konudaki hassasiyetleri paylaştıklarını ve gelinen noktada Bülent Ersoy'un Popstar Alaturka programında jüri üyeliğinin devam edip etmemesi konusunu değerlendirdiklerini ifade belirttiler. RTÜK'ün 444 1 178 İletişim Merkezine izleyicilerden yüzlerce şikayet yağmasına neden olan Bülent Ersoy'un sözleri RTÜK uzmanları tarafından da mercek altına alındı. Uzmanlar tarafından hazırlanan raporda, Jüri Üyesi Bülent Ersoy'un programda sarf ettiği sözlerle ilgili olarak şu görüşlere yer verildi:

“…Program, zamanlama açısından değerlendirildiğinde; jüri üyesi Bülent Ersoy'un, Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK Terör Örgütünü hedef alan “Güneş Operasyonu” kapsamında, ABD'nin politikalarını eleştirirken, asker anneleri ve şehit annelerinin hassasiyetlerini göz ardı ederek, onların manevi duygularını zafiyete uğratacak ve maksadını aşacak şekildeki konuşmalarının, 3984 Sayılı Yasanın 4756 sayılı Yasa ile değişik 4.maddesinin giriş bendinde yer alan; “Radyo, televizyon ve veri yayınları, hukukun üstünlüğüne, Anayasanın genel ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere, millî güvenliğe ve genel ahlâka uygun olarak kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde yapılır.” hükmü ile (e) bendinde ifade edilen, “Yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olmaması.” hükmüne aykırı olduğu değerlendirilmiştir.”

BÜLENT ERSOY NE DEMİŞTİ?

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının da hakkında inceleme başlattığı Bülent Ersoy, Popstar Alaturka programının 24 Şubat Pazar akşamı yayınlanan bölümünde, kara harekatı ve şehitlerimizle ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Efendim, ben başka pencereden bakıyorum hadiseye. Ben hep tabana inerim, hayat felsefem odur. Ve kesin çözüm var mıdır, yok mudur? Onu irdelerim. Bu gençler, bu çocuklarımız, evlatlarımız, kardeşlerimiz işte can veriyorlar. O anneler, o çocukları doğuruyor. Askerlik yaşına kadar getiriyor ve ondan sonra da toprağa veriyor. Niye bu olsun, neden? Hep derler ya büyük balık, küçük balığı yutar. Bu denge ya da dengesizlik nasıl kabul edilirse edilsin. Tamamiyle hep Amerika'nın elinde olan bir şey ve biz de onun ne yazık ki, yazmış olduğu senaryoya uymak mecburiyetinde kalıyoruz. Güya bizim yanımızda, bizi çok seviyor, saygı duyuyor, hürmet ediyor fikirlerimize ama buradan başka taraftan da alttan başka işler dönüyor. Çünkü neden, ticaret. Her şeyin altında bu yatıyor……. Şimdi benim doğurganlık özelliğim olsaydı, ben çocuk doğurmuş olsaydım. Yani birileri kalkacak masa başında sen şunu yapacaksın, o da bunu yapacak ve ben onları bu şekilde kuvvetsiz duruma düşüreceğim falan filan diye diye böyle bir durum sergileyecek ben de doğurduğum çocuğu toprağa vereceğim, var mı böyle bir şey yahu. Yani tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz. Ama yani göz göre göre de bu çocukları o zaman bütün analar doğurur verir toprağa, bu mu yani. Çünkü normal şartlar altında bir savaş değil bu. Entrika var bu işin ucunda. Entrika ile başa çıkılamaz sayın Erkır… Ben anne değilim, olamayacağımda hiç bir zaman. Ama insanım. İnsan olarak onları o toprağa vermek o anaların yüreğinin nasıl alev, alev yandığını, çayır, çayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar… Ama ben halkım. Halk olarak konuşuyorum. Bu olmaz, bu olmaz yaa. Günah o analara günah, yanıyorlar cayır cayır…”

ANKA
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla