Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-02-2008, 14:43   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çalımbay: Beşiktaş mutlaka üç puan almalı

Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı öncesi, “Beşiktaş bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda. Aksi halde şampiyonluk iddiasından uzak kalır” dedi.


Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray maçı öncesi, “Beşiktaş bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda. Aksi halde şampiyonluk iddiasından uzak kalır” dedi.

Çalımbay, Bandırma Kültür ve Eğitim Vakfı Özel İlköğretim Okulları'nca düzenlenen “Futbol Kültürü” konulu söyleşiye katıldı. Türk futbolu hakkında görüşlerini anlatan Çalımbay, öğrencilerin soruları karşısında bir hayli zorlandı.
“Türk futbolunun Avrupa'daki yeri küçümsenmeyecek boyutlarda” diyen Çalımbay, “Ancak büyük eksiğimiz, istikrar. Eğer istikrarı da sağlarsak, daha da iyi duruma geleceğimize inanıyorum” yorumunu yaptı.

Çalımbay, Türkiye'ye kaliteli yabancı futbolcunun gelmesini olumlu bulduğunu vurgulayan Çalımbay, “Bizim futbolcularımız da çok yetenekli. Ancak bizim, Avrupalı futbolculardan eksiğimiz, onlara göre yetişme farklılığımızdan kaynaklanıyor. Onlar, bize göre daha profesyonel olduklarından, iş ahlakı ve disiplinleri daha fazla” dedi.

Bir öğrencinin, “Sizce Türkiye'de şike yapılıyor mu?” sorusuna ise Çalımbay, “Türkiye'de şike yapıldığına inanmıyorum ama teşvik primi yaygın” yanıtını verdi.
Çalımbay, hakemlerin her maç sonrası ağır bir şekilde eleştirilmesiyle ilgili bir soruyu ise, “Hakemlerin futbolun içinde bulunan kişiler olarak hata yapmaları doğal. Ben bu koşullarda hakemlerimizi yine de başarılı buluyorum. Hatta içlerinde Avrupa'da maç yönetecek yetenekte olanların da bulunduğuna inanıyorum. Ama Türk lobisinin eksik olması nedeniyle gerek hakemlerimiz, gerekse teknik direktörlerimiz, Avrupa'da görev alamıyorlar” diye yanıtladı.

Hasan Doğan başkanlığındaki yeni Futbol Federasyonu yönetiminde kaliteli isimleri yer aldığına da dikkati çeken Rıza Çalımbay, federasyonun çok başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Çalımbay, 2 Mart Pazar günü oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili soru üzerine ise, “Beşiktaş bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılmak zorunda. Aksi halde şampiyonluk iddiasından uzak kalır” dedi.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla