Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-02-2008, 16:06   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Nokia 6210 Navigator yolda!

Mobil iletisim ve multimedya cihazlarinda dünya devi Nokia, Barselonadaki Mobile World 2008 etkinliginde entegre pusula içeren GPS destekli ilk mobil cihazi olan Nokia 6210 Navigatori tanitti. Nokia 6210 Navigator ile hem yayalar hem de sürücüler, günlük yasamlarinda navigasyon kolayligindan yararlanabilecekler.
Click the image to open in full size.
Finlandiyali mobil iletisim cihazlari devi Nokia, Barselonadaki Mobile World 2008 etkinliginde yayalar için tasarlanan entegre bir pusula içeren GPS (Global Positioning System Küresel Konumlandirma Sistemi) olanakli ilk mobil cihazi olan Nokia 6210 Navigatori tanitti. Yeni duyurulan Nokia Maps 2.0 ile birlikte sunulan Nokia 6210 Navigator, sesli ve görsel olarak, adim adim rehberlik sagliyor.
Yönlendirmedeki degisiklikleri ölçen accelerometer (ivmeölçer) ile birlestirilen dahili pusula, yürüyerek gezerken haritayi takip etmeyi kolaylastiriyor. Cihaz çevrildiginde, harita yönünü otomatik olarak koruyor. Entegre Nokia Maps 2.0 uygulamasi, arzu edilen yere en kisa rotayi belirleyerek, harita üzerinde gösteriyor. Yüksek hizli 3,5G* baglantisi sayesinde, telefon numarasi ya da Internet adresi gibi ilgi noktalari hakkindaki ayrintili bilgilere tek bir tusa basilarak erisilebiliyor.
Cihaza önceden yüklenen tek tusla navigasyon, sesli yönlendirme ve kullanici tarafindan kolaylikla monte edilebilen araç kiti sayesinde, kullanicilar Nokia 6210 Navigatorin sundugu navigasyon islevlerinden araba kullanirken de yararlanabiliyor. Kullanici yanlis bir yöne girdiginde, cihaz yeni rotayi otomatik olarak belirleyebiliyor.
Nokia 6210 Navigator, GPS alicisinin uydu ile baglantisini birkaç saniye içinde saglayan yardimli GPSi (A-GPS) de destekliyor. Cihaz, SIM kart olmadan dahi kullanima hazir olarak sunuluyor. Nokia 6210 Navigatorda yerel haritalar, 1 GB hafiza kartina önceden yüklenmis sekilde bulunuyor ve harita güncellemeleri ücretsiz olarak yapilabiliyor. Nokia Maps uygulamasi ile multimedya sehir rehberleri de satin alinabiliyor; ek haritalar maps.nokia.com adresinden Nokia Map Loader uygulamasi kullanilarak cep telefonuna ücretsiz aktarilabiliyor.
Bütün bu özelliklerin yani sira Nokia 6210 Navigatordaki yüksek hizli 3,5G HSDPA (Yüksek Hizli Veri Paketi Indirme)* ile hizli web tarama, aninda mesajlasma, e-posta ve widget islevlerinden yararlanilabiliyor. Cihazdaki uygulamalara ilave olarak cihaza binlerce yeni uygulama indirerek kullanma olanagi taniyan S60 yazilimini kullanan Nokia 6210 Navigator, ayrica 3.2 megapiksel kamerasi, MP3 çalar ve stereo FM radyosu ile de dikkat çekiyor.
Nokia 6210 Navigatorin üçüncü çeyrekte belirli pazarlarda satisa sunulmasi bekleniyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla