Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2008, 21:44   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ermenistan'da olağanüstü hal ilan

Ermenistan'da olağanüstü hal ilan



Ermenistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyasi kriz derinleşiyor. Muhalefetin protesto gösterilerinin ardından ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

01 Mart 2008 21:28
Click the image to open in full size.
Uygulama 20 Mart tarihine kadar geçerli olacak. Konuyla ilgili açıklamada karar gerekçe olarak muhalefet gösterileri gösterildi.

Devlet başkanlığı seçimlerinin ardından muhalefet 10 gündür sokak gösterileri düzenliyor. Polis askeri birlikler bu sabah gösteriye müdahele etti.

Muhalefetin önde gelen isimlerinden Levon ter petrosyan ev hapsine alındı, çok sayıda kişi tutuklandı. Muhalifler akşam saatlerinde yeniden başkent Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda toplandı. Polis göstericileri dağıtmak için havaya ateş açtı.

Erivan'da muhalefet 19 Şubat'ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine hile karıştırıldığını savunuyor.

Seçimlerden galip çıkan Serj Sarkisyan'sa bu iddiaları reddediyor ve muhalefeti ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemekle suçluyor.

Ermenistan'ın yeni lideri Sarkisyan

Ermenistan'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini Başbakan Serj Sarkisyan kazandı. Eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'a yakın bir isim olan Sarkisyan döneminde Erivan'ın Türkiye politikasında önemli bir değişiklik beklenmiyor.
CNNTurk
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla