Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 09:35   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow NobreNax Fort

BJK İnönü Stadı'ndaki derbinin özellikle 2. yarısı nefesleri kesti. 56. dakikada Nobre şok bir kafa golü ile Kara Kartal'ı uçurup, zirveye kondurdu. F.Bahçe'nin berabere kaldığı haftada lideri deviren Beşiktaş, böylelikle tam 137 hafta sonra (En son 2003-2004 sezonunun 23. haftasında liderdi) liderlik koltuğuna oturdu. Şampiyonluk yolunda çok büyük bir engeli kayıpsız aşan Kartal, İnönü'de muhteşem taraftarı ile jeneriklere geçmeye aday çok büyük bir coşku yaşadı.

İlk yarıda etkili olan Galatasaray; Barış, Hakan Şükür, Sabri ve Hakan Balta ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Servet Çetin, savunmada yaptığı amatörce hatalarla Galatasaray'ın İnönü'den puansız ayrılmasında başrol oynadı. Derbilerin 'canavar golcüsü', 'Aslan'ın belalısı' Nobre, galibiyetin mimarı olurken, iki çok net pozisyonu da gole çeviremedi. Turkcell Süper Lig'de görülmemiş bir şampiyonluk yarışı yaşanırken; Kartal, 52 puanla koltuğun yeni sahibi oldu.


***

Zirve Siyah-Beyaz

Beşiktaş, eksiklerine rağmen üstün oynadı. Fener yorgunu Galatasaray pozisyon bile bulamadı, Nobre'ye teslim oldu.

Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisinde Beşiktaş, Galatasaray1-0 yenerek liderlik koltuğunu devraldı. Siyah- beyazlılar bu galibiyetle 137 hafta aradan sonra yeniden lider oldu. İnönü'deki mücadeleye Cisse, Bobo ve Gordon gibi önemli oyuncularından yoksun çıkan Kartal, buna rağmen oyuna hükmeden Click the image to open in full size.taraftı. Rakibini çok iyi etüt eden Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri G.Saray'ı her alanda kilitledi.

FENER'E KAPTIRMIŞTI
Orta sahada rakibine göz açtırmayan siyah-beyazlılar, kaptıkları her topla Aykut'un kalesine yüklendi. Uzun süre direnen Cimbom'un gardı 56. dakikada Nobre'nin golü ile düştü. Cimbom son dakikalardaki çabası sonuç vermeyince liderliği Beşiktaş'a bırakıp, ikinci sıraya indi. Kara Kartal en son 2003-04'ün 23. haftasında İstanbulspor'a yenilerek liderliği Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla