Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2008, 09:35   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Liderlik yakıştı

Siyah-beyazlı takım, ikinci yarıdaki arzulu futbolu ile Galatasaray'ı yıktı Nobre'nin kalitesini tartışmaya gerek yok. Beşiktaş'ı yine sırtlayan isim oldu.


Beşiktaş, zorlu derbiyi kazanarak haftalar sonra liderlik koltuğuna oturdu. Siyah- beyazlı takımı dün galibiyete taşıyan faktör neydi?
Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan en önemli faktör bence karşılaşmanın önemi ve telafisinin olmamasıydı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın son dönemlerdeki puan kayıpları, siyah- beyazlı takımı çok iyi bir yere Click the image to open in full size.getirmişti. Lider olma motivasyonu futbolcuları tam anlamıyla ateşledi. Bir de Beşiktaş'ın Avrupa defterini kapatmasının ardından Türkiye Kupası'na veda etmesi siyah-beyazlıları kazanmaya mecbur bıraktı. İkinci yarıdaki arzulu futbol ve muhteşem taraftar da Galatasaray'ın mağlubiyetini getirdi.

_Maçın kahramanı attığı golle Nobre oldu? Performansını nasıl buldunuz?
Teknik heyet tarafından gönderilmek istenen, hocasıyla tartıştığı için kadro dışı bile bırakılan ve Beşiktaş'ta tartışılan bir isimdi Nobre. Brezilyalı oyuncunun son dönemde ne kadar değerli bir futbolcu olduğu anlaşıldı. Her zaman siyah-beyazlı kadroda forvete ilk yazılacak isim olmalı Nobre. Ben her zaman söylüyorum. Fenerbahçe'nin en büyük hatası bu oyuncusu satmasıydı. Dün Galatasaray karşısında çok iyi mücadele etti ve Holosko ile iyi bir ikili oldu.

G.SARAY ÇOK ETKİSİZDİ
_ Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin ardından dün tutuk bir oyun ortaya koydu. Aslan'daki bu düşüşün nedeni neydi?
Galatasaray, defansı ilk yarı iyiydi ancak ikinci yarı tam anlamıyla çöktü. Sürekli olarak pas hatası yaptılar. Forvetlerin pozisyonu bile yoktu. Sarı-kırmızılı takımda Kasımpaşa yenilgisinin de etkileri vardı. Takım olarak iyi bir mücadele gösteremediler. Eğer Galatasaray geçen hafta Kasımpaşa'ya kaybetmese hâlâ zirvede olacaktı.

_Lider Beşiktaş'ın şampiyonluk yolundaki şansını değerlendirir misiniz?
Beşiktaş şampiyonluk yolunda iyi bir avantaj yakaladı. Siyah-beyazlılarda dün en sevindirici olay bir maçı gol yemeden bitirmesiydi. Beşiktaş'ın haftalar sonra bu eksiği Galatasaray önünde bitti. Kalan 10 maçın artık telafisi yok. Hepsini kazanmak zorunda. Galatasaray maçı galibiyetle sona erdi diye her şey bitti gözüyle bakılamaz. Ancak bir gerçek var ki oynanan futbolun üstüne çıkmazsa Beşiktaş zorlanabilir. Zirve mücadelesine baktığımızda ilk 4 takım eşit oranda şampiyonluk şansına sahipler.

_ Karşılaşmanın hakemi Bünyamin Gezer nasıl bir yönetim gösterdi?
Çok iyi bir maç yönetti. Zaten pek de gergin bir ortam yoktu. İlk defa bir derbide düdük çalmasına rağmen gayet başarılıydı.
RIZA ÇALIMBAY
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla