Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2008, 13:37   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çarşı 21 Yıllık hesabı unutmadı

Click the image to open in full size.
Beşiktaş Çarşı Grubu'nun Galatasaray derbisinde açtığı pankart 21 yıllık hesabı yeniden gündeme getirdi.



KRALSPOR /Özel
1986-1987 Futbol Sezonu'nun Türk Futbol tarihinde çok büyük bir önemi var. Hürriyet'in 19-05-1987 Tarihli manşetinde "Galatasaray'ın bütün umudu Malatyaspor" yazıyordu. Bu haberde Malatyaspor'un Beşiktaş'ı yenmesi halinde Galatasaray yönetiminin Malatyasporlu futbolculara 32 milyon lira teşvik primi verileceği iddia edilmişti.

TEŞViK PRİMİ LİTERATÜRE GİRDİ

Türk Futbol Tarihi'nin literatür'üne ilk bu maç öncesinde giren "Teşvik Primi" kavramı daha sonra günümüze kadar geldi. Ayrıca Galatasaray Eski Başkanı Ali Uras'ın daha sonra federasyon başkanı olması kamuoyundaki teşvik primi iddialarını da güçlendirdi.

CUMHURİYET DE MANŞETE TAŞIDI

Cumhuriyet gazetesinin 24-05-1987 günü 'Malatya 1 günlüğüne Galatasaraylı' başlığı ile çıkan yazı da Malatya’nın bütün sokaklarında para konuşulduğu ve Malatyaspor’da adam başı 3 Milyon prim verileceği söylentileri kulaktan kulağa yayılmıştı. Ayrıca Bu primin yanında Malatyasporlu futbolcuların herbirine de Doğan marka otomobil verileceği iddia edilmişti. Beşiktaş'ın açtığı bu pankart'ın 21 yıllık kaçan şampiyonluk hesabını gündeme getirildiğinin göstergesi oldu.

Click the image to open in full size.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla