Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2008, 18:27   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Öğrenciler, mazot tankerinden sızan gazdan zehirlendi

Maltepe'de bir ilköğretim okulunun yakınına park edilen mazot tankerinden sızan gazdan 11 öğrenci zehirlendi. Mide bulantısı, baş dönmesi şikayetleri üzerine hastaneye kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Vasfi Rıza Zobu ilköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, okulun yan kısmında devam eden ek bina inşaatının olduğu yere bırakılan ve plakası alınmayan tankerden mazot sızmaya başladı. Gece saat 23.00 sıralarında sızıntının fark edilmesine rağmen herhangi bir tedbir alınmadığı öne sürülürken, sabahın erken saatlerinde okullarına gelen öğrenciler her zamanki gibi derslerine girdi. Dersin ardından teneffüste dışarıda oynayan bazı öğrencilerin zehirlendiği belirlendi.

Kusma, mide bulantısı ve baş dönmesi şeklindeki şikayetleri üzerine öğrenciler, okul yönetimi tarafından olay yerine çağrılan ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Baygınlık geçiren bazı öğrencilere, ilk müdahaleleri ambulansta yapıldı. Hastaneye kaldırılan öğrencilere serum takılarak ilk müdahaleleri yapıldı. Hasta yataklarındaki öğrenciler, "Mazot tankerinden sızan mazottan zehirlendik. Midemiz bulandı. Başımız döndü kusmaya başladık. Bizi hastaneye getirdiler. Durumumuz iyi" dedi.
Bazı öğrencilerin bitkin olduğu gözlendi.

Öte yandan, zehirlenme olayını duyarak okula koşan veliler, tedbir alınmadığı gerekçesiyle okul yönetimine tepki gösterdi. Çocuğu zehirlenen bir bayan veli baygınlık geçirdi. Bayan veliye okulda bulunan sağlık görevlileri müdahale etti. Bazı veliler, "Mazot tankerinden bir sızma olduğu ve bu nedenle öğrencilerin zehirlendiğini öğrendik hemen koşarak hastaneye geldik. Çocuklarımız hastanede tedavi altında" diye konuştu. Olayın ardından bölgeye gelen belediye ekipleri bir yandan çevrede inceleme yaparken, diğer yandan mazot kalıntılarını temizlemeye çalıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla