Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-03-2008, 08:26   #1
aslihan7780
 
aslihan7780 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Gordon'a yasal doping

Beşiktaş’ın MS teşhisi konulan ve tedavisinde doping kapsamına giren maddeler içeren ilaçlar kullanılan yeni transferi dün hastaneden taburcu oldu. Prof.Dr.Mete Düren, Schildenfeld’in istenirse oynayabilecek durumda olduğunu söyledi.


BEŞİKTAŞ'ın devre arasında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın ısrarıyla transfer ettiği genç futbolcusu Gordon Schildenfeld'e iyileşmesi için yasal doping yapılacak. MS (Multiple Skleroz) hastalığı bulguları belirlenen ve dün kaldığı hastaneden taburcu olan Hırvat futbolcunun tedavisinde kullanılan doping kapsamına giren maddeleri içeren ilaçlar ve iğneler için UEFA'dan özel izin alındı. Siyah beyazlı kulübün Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Mete Düren, Schildenfeld'in Çaykur Rizespor maçında başının döndüğü ve gözlerinin flu gördüğünü belirterek oyun dışı kalması üzerine, Hırvat futbolcuya yoğun tedavi uyguladıklarını söyledi.

İstenirse oynayabilir

Bir haftadır yapılan tahlillerin de incelenmesi için Almanya'da özel kliniğe yolladıklarına değinen Düren, Schildenfeld'in sağlığının çok iyi durumda olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Gordon Schildenfeld'in genel kontrolleri yapıldı. UEFA'dan kortizon içeren maddeler kullanması konusunda özel izin alındı. Kısa süre içerisinde başlanan tedavisi olumlu sonuç verdi. Doping maddesi içerdiğinden kullandığı ilaçlar konusunda UEFA'dan izin almak gerekiyordu. Şu anda durumu çok iyi, antrenmanlara çıkıyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam ihtiyaç duyulduğunda bu oyuncuya forma verebilir."

Karar Sağlam'ın

Geçen yıl sakatlık geçiren İbrahim Akın için de UEFA'dan kortizon içeren ilaç kullanımı konusunda UEFA'dan izin aldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Mete Düren, "İbrahim'in iç kulak iltihabı vardı. Doping içeren maddeleri dışarı çakırtması için özel ilaçlar verdik ve sağlığına kavuştu. Schildenfeld konusu da aynı özellikleri taşıyor. Futbol oynamasında herhangi bir sorun yok. Kendisini, antrenmanlarında teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın tüm isteklerini yerine getirecek kadar sağlıklı bulduk" diye konuştu.

Beşiktaş Kulüp Doktoru Ayhan Optur da Schildenfeld'e uygulanan tedavinin başarı ile sonuçlandığını ve oynamasında herhangi bir sorun bulunmadığını vurguladı. Bunun üzerine Ertuğrul Sağlam da menajer Sinan Engin'e verdiği raporda "Doktorlarla görüştüm. Gordon'un durumu
iyi. Hafta sonunda da kadroya alabiliriz. Tedavisi çok iyi geçmiş" dedi.
__________________
Kulübümüzde müceddet nücumu mevc vursun
Bu kainat bize hep gıpta ediyor isar
Biz onbir arkadaşız lakin arkamız daha var
Bu zevk alemi dar zannedip de aldanalım
Vekar hak gibi sakin nezih ve saf olalım
Fakat bu hal ile kuvvet gibi cesur olalım
aslihan7780 Ofline   Alıntı ile Cevapla