Tecrübe Puanı: 22  | tekrar selam dostlar.
yazılarımda dikkat ettiyseniz OPTİK ten pek bahsetmedim... hatta bir çok arkadaş şaşı veysel ide tanımadığı için ondanda bahsetmedim. işin aslı şaşı veysel in babasının semtte kirli işlere bulaşarak çocuğuna kötü alışkanlıkları aşılaması, veyselinde alışkanlıklarından ötürü bu kötülükleri başta OPTİK, CÜCE AYHAN ve diğer arkadaşlar bulaştırması hepimizi üzdü. bu olayları öğrendikten sonra bir çok sefer arkadaşlarımızı tedavi amacıyla gözetim altına aldık fakat doğrusu başaramadık. şaşı veysel ile babsı ceza aldı fakat bu arkadaşların alışkanlıklarında herhangi bir değişikliğe yol açmadı. nitekim, şaşı veysel, babsı hacı, SONER ve CÜCE AYHAN hayatını kaybetti. kendi aramızda bunun vicdani hesaplaşmasını tartışmaya başladık. ve bir canımızı daha bu şekilde kaybedebileceğimizi biliyorduk ve kendimizi buna hazırlıyorduk. OPTİK ile ilgili bolu dan iyi haberler gelmeye başlayınca hepimiz bu mutluluğu kendi aramızda paylaşıymaya başladık. taa ki tahliye olup aramıza katılana kadar. daha ne olduğunun farkına varmadan bir canımızı kaybetmiştik. oysa hazır değilmişiz... peki bize kim yemek ısmarlayacak... ankara ya deplasmana gideceğiz, mola verildi herkes yemek yiyor, ücret isteyen garsona herkes OPTK i gösteriyor. OPTİK ise kafası güzel, ayılmak için kendisine cacık söylemiş, cacığın içinde yüzüyor. arabalara bindik, OPTİK araçta yok baktık garsonlar OPTİK' silkeliyor. indik aşağı ne oluyor dedik. OPTİK- cacık otuz bin lira benden dört milyon istiyor i...ler.. şuraya bak yaaa... dedi. bizde gerekeni yaptık ve OPTİK i alarak yolumuza devam ettik. "OPTİK BAŞKAN BİZE YEMEK ISMARLASANA" esprisi de burada başladı. -------------------------------------------------------------------------------- Bugün sizlere çok çnemli bir nostalji yapacağım,Beşiktaş tribününün Kadıköydeki kahramanlıkları meşhırdur,tesislerin basılması başta olmak üzere bir çok mevzu,ama bir tanesi var ki hep yanlış anlatılır aksine tarihi bilmeyen fenerlilerce övünç vesilesi olarak yansıtılır. Bir çok siteye giriyorum buna ortak taraftar siteleri de dahil,özellikle gözüme çarpan bir şey,Beşiktaş taraftarı kahraman ama biz de onlara karakol mevzuunu yaşattık karakola sığındılar diye hatta o konuda besteleri bile var.Olayın gerçeği ise şöyledir. fener ile bizim tribün arasında devamlı gel git yapan bir çocuk vardı[ki gs ile kadıköyde oynadığımız maçta yara almıştı,ben onu kanlarını silerken o zamanki Bulvar da fotomuz çıkmıştı]karakolun karşısında köprünün üzerinde duran 5-6 kişilik Beşiktaş grubuna yaklaşıyor selam kelam derken,o dönemde tribünde yetkili olan arkadaşımız bunu tokatlayıp bir daha yanımıza gelme diyor,o da gidiyor 200 kişiden daha fazla olan bir fenerli grubunu toplayıp getiriyor,bizimkiler karakolun önündeki yangın tertibatında olan kazma kürek yangın tüpleriyle daha fenerliler yaklaşmadan hücuma geçiyor sayıca 200 den fazla olan grup yara alarak çil yavrusu gibi dağılıyor,bu arada güvenlik güçleri ön grubun arkasında kalan 2-3 arkadaşı içeri alıyor,daha sonra diğerlerini de fenerlilerin tarafından gelen güvenlik güçleri karakol tarafına sürüklüyor.Toplam 7 kişi içeri alınıyor mAÇ bitim satine kadr karakolda kalıyor,Bizimkiler içerdeyken fenerliler karakol önüne gelip slogan atıyor.Bir saat önce 3 kişi tarafından çil yavrusu gibi dağıtılan 200-300 kişlilk fenerli topluluğu iki grup güvenlik gücü tarafından içeri alınan 7 kişinin eli kolu bağlanınca karakol önüne ancak gelebiliyor. Bu satırları ortak sitelere taşıyın,gerçekleri herkes öğrensin. -------------------------------------------------------------------------------- inter yada roma ile maçımız var. arkadaşlar ile sabahlamaya karar verdik ve taksim'e çıktık. gs'li ismail'i gördük biraz takıldık ve yolcu ettik. eskiden, tekila ve jumbo diye dandik iki klüp vardı, onun önündeyiz, gençler klüpten çıkanlara takılıyor. genelde 3. cinsler mevcut bir tanesi çantasını açıp falçata çekerek tehditte bulundu. haydaa, arkadaşlar şaşkın. emanetler fora tabii vatandaş yoldan geçen bir motorikletin arkasına binerek kaçıyor. rahmetli OPTİK bu mevzuda başrol oyuncusu, hala arkadaş olmak için arkasından sakin olması için bağırıyor. -------------------------------------------------------------------------------- Beşiktaş maçlarına girmenin bir çok yöntemi vardı. Bunlardan birisini de Çolak Cüneyt bulmuştu, kuyrukta bekleyenlere bağırıp çağırıyor, Ankara’dan taraftarların geldiğini ve yolda taraftarların soyulduklarını söyleyip, “pamuk eller cebe” diye bağırarak para topluyordu. yanlıs_! Sağ olsun bayağıda başarılı oluyordu çoğumuz maça giriyorduk hatta bizden gizli zula bile yapıp harçlığını çıkarıyordu. Aslında fiziksel engelli olduğundan dilencilik bile yapabilirdi !_kork_! Tabii bizden utanmasa… Daha sonra Çene başka yöntemler geliştirdi… Sene 1984 aylardan Ekim, Pembe Hasan, Cüce Ayhan ve Camgöz ile biraz muzlu süt ile muz likörü aldık, Ihlamur caddesi ile Şair Nedim caddesi arasındaki parkta içiyoruz. Geç saatlerde sigaramızda bitince biraz üşümeye başladık. Baktık tenteli bir kamyon park halinde hemen içine daldık. Koyun koyuna yatıyoruz derken bir gürültü patırtı koptu, tenteyi kaldırıp dışarı baktığımızda birde ne görelim… )_ Yıldız dan Balmumcu ya doğru gidiyoruz… Araç yavaşlayınca paldır küldür arabadan indik ve başladık Barbaros’a doğru koşmaya. Zavallı şoför şaşırmış olacak ki inip arabanın arkasına ve bize bakıp kafa sallıyor. Ayıptır söylemesi tuvalet ihtiyacı duyduk, Eti Parkın altındaki Tuvalete indik kapılar kilitli Ayhan camın açık olduğunu fark etti ve hep beraber içeri daldık. İhtiyacımızı gördükten sonra kapı ağzında demir bir bağış kumbarası dikkatimizi çekti. İçi görünmüyordu belki para vardır düşüncesi ile Cüce Ayhan bir kibrit yaktı içine bakarken yanan kibrit elinden kumbaraya düştü… Aman Allahım kumbarada para var ve tutuşmuş durumda !_kork_! para atılan yere ağzımı dayayıp üfledim ve ateşi söndürdüm. Biraz kurcalayınca kilidi açmayı başardık, paraları saydık maalesef 200 liramızı yanlışlıkla kaybetmiştik. !_yok_! İlk iş olarak Şöhretler kahvesine gittik sabaha doğru güzel bir kahvaltı, hepimizin cebinde marlbora, akşamki maç içinde paramız hazır; İşte hayat bu…bu_! Sene 1990 askerden yeni gelmişim, avrupa takımlarından biriyle maç var zor bela maça girdik. Polis içerde zor kullanıyor, rahmetli Serkan’ı aralarına almış eziyorlar hemen yukardan aşağıya doğru uçuş yaptık ve Serkan’ı kurtardık derken baktım bu sefer polis beni silkeliyor. Öküz Ömer ile beni yukarı aldılar, gözü moraran vatandaş bana alttan çalışıyor… -Gomserim aha bu vurdu vallaha, ekibe teslim edek… Neyse, komiser işi uzatmadan bizi dışarı çıkardı… İçeri girmek için çektiğimiz bütün zahmetler heba olmuştu… Böyle hayat mı olur yaaaa… !_sinir_! yılmaz abiye ve özer abiye sonsuz sevgiler saygılar ...MEKANIN CENNET OLSUN PEMBE HASAN Alıntıdır..
__________________ KIZLARIN GÖZÜ HEP YÜKSEKLERDE ZENGİN PARALI ŞIK ERKEKLERDE BİZİM ONLARDAN NE FARKIMIZ VAR BEŞİKTAŞLIYIZ ! İŞTE O KADAR.. |