Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2008, 10:48   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'dan altın vuruş (Sanlı Sarıalioğlu)

Tribünlerin yarısı siyah-beyazdı. Diğer yarısında da çok az Gençlerli vardı. Yani Kartal deplasmanda değildi. Önce ilk yarıya bakalım; lider Beşiktaş'ın sergilediği futbol her yönüyle utanç vericiydi. İzlediğimiz futbol falan değildi, orta oyunundan da beterdi. 34. dakikada ilk kez karşı kaleye gittiler. Düşünün siz artık gerisini. Ne doğru dürüst iki pas, ne kombine bir atak ne de pozisyon. Yok, yok, yok... Öyle bir sefalet ki sormayın gitsin.
Taraftar tribünde çırpınıyor, çıldırıyor. Sahadakiler derin uykuda. Bu nasıl iş? Yıllar sonra zirveye çıkmışsın, haydi biraz kıpırdasana! Gözlerim Holosko'yu aradı, göremedim, göremezdim. Çünkü saha içindeki arkadaşları ne Holosko'yu ne de Nobre'yi topla buluşturamıyorlardı. Beşiktaş, koskoca 45 dakikayı resmen çöp kutusuna attı. Lider takımın buna hakkı yoktur. Bu bölümde Gençlerbirliği topu daha iyi dolaştıran taraftı. Ancak onların da etkili gol arayışları yoktu.
45-60 çok çok iyi
Şimdi ikinci yarının 45 ile 60. dakikaları arasına bakalım; o ilk yarıdaki Beşiktaş gitmiş sanki yerine başka bir takım gelmiş. Bu kez her şey dört dörtlük. İnanılmaz bir ofansif zenginlik adeta tek kale bir oyun. Tut, tutabilirsen, durdur durdurabilirsen Kartal'ı. Gol bağıra bağıra 'geliyorum' dedi. Delgado direği geçemedi ancak Tello'nun ölü topunda Toraman işi bitirdi. Bu 15 dakikalık bölümde Beşiktaş gerçek kimliğiyle karşımızdaydı.
60-69 dakikaları arasında Beşiktaş, pasif direnişteydi. Sözüm ona attığı golü koruyacak, Gençlerbirliği'ni kalesine yaklaştırmayacaktı. Bir telaş, bir panik ve takım halinde geriye çekilme. Bunun ne denli büyük bir risk olduğunu hiç kimse göremiyordu ve bu yanlışın sonucunda G.Birliği golünü attı. Bu golden sonra Beşiktaş, tekrar hamle üstünlüğünü eline geçirdi. Şampiyonluğa oynayan bir takım şunu çok iyi bilmeli. Sahanın içinde skora göre hareket edilmez. Golü atınca geriye çekilecek, golü yiyince saldıracaksın. Yok böyle bir şey. 90+3'teki o altın vuruş olmasaydı, Beşiktaş saçını başını yolarak İstanbul'a dönerdi.
Maçtan önce Lig TV'nin canlı yayınında 'Beşiktaş kazanacak' demiştim. Ancak 90+3'e kadar cehennem azabı yaşayacağını doğrusu düşünmemiştim. Bu 90 dakika Beşiktaş için bir ders olmalı. Her maçı böyle son dakikalara bırakmamalı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla