Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2008, 10:49   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Baki'yle Olmaz (Vedat Okyar)

Ankara, Beşiktaş’ın kalesi. Kendi evinde oynuyor. Bir Çin atasözü vardır. ‘Kendi evindeysen, duvarlar bile sana yardım eder.’ Duvarlar değil de, ilahlar yardım etti. Hayretler içinde bir ilk yarı Beşiktaş’ı seyrettim. Başkaları belki pozisyon var der ama ben demem. Serdar’ın yaptığı bir orta, Nobre’nin vurduğu bir kafa, Delgado’nun bir gol girişimi. Başka bir şey yok. Holosko bu takıma ‘can yeleği’ diye alındı. Onun istediği gibi oynayamıyorsan, takımın istediği de olmaz.

İkinci yarı başladı, bir 15 dakika seyrettim. Beşiktaş bu 15 dakikayı 60’lara 70’lere taşıyabilirse şampiyon olur. O 15 dakika Beşiktaş’a şunu da anlattı. Saha kötüydü mazeretinin arkasına saklanamam. Tempoyu artırıp, topu kenarlara taşırsam gol atmadan hiçbir maçtan da çıkmam. Ben ‘muhakkak gol yerim’ diyen oyuncular var. Ertuğrul hoca; bu Baki kardeşle şampiyon olunmaz. Topa bakarken adamı, adama bakarken topu unutuyor. İki ayaklı tehlike. Yediğin golde Baki’nin asisti var. Usta bir adam o topu servis yapmaz, kafayla döner kalecisine verir. 3 defa ofsaytı bozdu. Onlar gol olsa ne yapacaksın? Ayağından çıkan toplar pas değil. Çünkü pas değil, iftira atıyor.

HER ZAMAN OLMAZ

Uzatmalarda soktuğun gencecik bir çocuk var. Batuhan, uzatmaların adamı olmaya başladı. İnanıyorum ki, uğurlu geliyor diye sokuyorsun. Dün oyuna almadın ama kenara gelmesi bile yetti. Bir adam 1 dakikada hiçbir şey yapmaz. İnanç önemli. Tutuyorsa da devam et. Ama her maçı uzatmalara taşımak hayır getirmez. Ben hakemleri maçın oyuncusu gibi gördüğümden bir pozisyona takıldım. Yan hakem ısrarla ‘penaltı’ işaret etti. Tabii ki oyun sana emanet. İnanırsan çalacaksın, inanmadıysan çalmayacaksın. Ben oturduğum yerden göremedim, sonrasına bakarız.

ORTAMINA GÖRE OYUN

Beşiktaş çok önemli bir yeri geçti. Fazla vıdı vıdı yapmanın alemi yok. Geç de nasıl geçersen geç maçları oynanmaya başladı. Ertuğrul hoca, iyi oynanan o 15 dakika varya senin eline kılavuz verdi. G.Birliği takımı zor takım. Futbolun müsaade ettiği kadar sert oynuyorlar. Dönen topları alma çabasındalar. Zemini de iyi tanıdıklarından sahaya göre oynayabiliyorlar. Gözüken o ki, ligde sıkıntıları olmaz.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla