Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2008, 10:52   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bu gol çok şey demek (Mehmet Demirkol)

En basit pasların bile verilemediği, bu konuda en yüksek teknikli oyuncuların bile zorluk çektiği bir maçın analizi nasıl yapılabilir bilmiyorum. Zemin kaynaklı bu yapamamazlık halinden çıkan bu oyuna şükretmeli. Bu oyuna iyimserlik enjekte etmeye, güzel giden şeyleri daha fazla ortaya koymaya çalışıyoruz, tamam.
Ancak Süper Lig’de 4 takımı bulunan Başkent’te stat ve zemin bu haldeyken yaptığımız biraz komik kaçıyor sanki. Modern dünyanın hangi büyük başkentinde bir futbol sahasının zemini bu halde olur? Bu neresinden bakarsanız ayıp değil mi?
Bu zeminin iki takıma da dayattığı oyun orta sahayı yadsıyan, yok sayan, topu bir an önce ceza sahası çevresine atmayı hedefleyen bir futbol oldu doğal olarak. Beşiktaş Nobre’yi, Gençler Okan’ı hedef olarak alan uzun topları bu oyuncular vasıtasıyla orta saha cevvallerine indirmek ve gol yapmak amacındaydı. İkisi de bu kalıba uyan pozisyonlardan ikinci yarıda iki gol buldular zaten.
Diyorum ya, kimseyi kolay kolay eleştirebilmek mümkün değil bu maçta ama, lider takımın golü bulduktan sonra böyle basit bir şişirmeden gol yemesi üzerinde durulacaktır herhalde. Vuruşun güzelliği bir yana tabii ki!
İşin daha da garibi, Gençler beraberliği bulduktan sonra, liderin yerden oynamaya başlaması ve zeminden daha fazla etkilenmesi oldu. Bobo’nun oyunda olması da bunda etkiliydi kuşkusuz. Ancak yine bir duran toptan çok değerli bir son dakika golü yakaladılar. Ve sadece bir dakika önce yardımcısıyla hakemin uyumsuzluğundan doğan penaltı itirazlarının maç sonunda bir çığa dönüşmesi engellenmiş oldu. Bu gol kabul edersiniz ki çok şey demek. Liderliğin böyle bir maçta son dakikada savunulabilmesi, hem de bu yıl kaçıncı kez!
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla